Wat is de waterverzachter prijs?

Er zijn een aantal variabelen dewelke de waterverzachter prijs zullen bepalen. Wij geven meer inzicht vooraleer je een waterverzachter koopt.

Richtprijs waterontharder

De richtprijs van een waterverzachter ligt tussen €600 en € 2.000.

Offertes waterverzachter vergelijken

Tussen deze waterverzachter prijzen zijn tal van modellen en types te vinden dewelke moeten voldoen aan de eisen van de klant. Bij bepaalde advertenties zal ook een prijs afgebeeld staan voor 1 type. Hou er rekening mee dat er extra kosten kunnen aangerekend worden of dat er kosten zijn die er sowieso zullen bijkomen, denk maar aan het zout of eventueel een onderhoudscontract.

Offerte waterverzachter

Toepassing van de waterverzachter

De grootte van de waterontharder speelt ook een rol. Voor een klein huishouden of een 1-persoonsappartement zal een kleine waterverzachter volstaan. Voor grote gezinnen, met meer waterverbruik, zal een grotere waterverzachter nodig zijn. Je kan stellen, hoe groter hoe duurder. Er bestaan ook waterontharders voor industrieel gebruik, deze zijn uiteraard nog een stuk duurder.

Huishoudelijke waterverzachters bestaan meestal uit een monoblok versie, de harstank en zouttank zitten in 1 behuizing. Het verbruik van een toestel zal ook de jaarkost bepalen alsook de plaats. Indien de installateur veel werk heeft om de wateraanvoer te voorzien, komen er extra kosten bij.

Toepassing en verbruik bepalen de prijzen

Ten slotte kunnen we aannemen dat de prijs van een waterverzachter bepaald zal worden door de toepassing en verbruik én de voorziene plaats om deze te plaatsen. Goedkope waterverzachters zijn niet altijd slechter dan dure modellen. Dure modellen zijn dan weer niet slechter dan goedkope. Waterverzachters vergelijken is zeer moeilijk. De prijs wordt ook bepaald door de service van installateurs, het onderhoud en het vertrouwen dat je stelt in sommige leveranciers van waterontharders.

Tip: Vergelijk altijd de prijzen vooraleer je koopt! Speel leveranciers uit tegen elkaar, veel bieden dezelfde merken aan. Vraag hen of zij ook kunnen voldoen aan de sterke punten van een concullega. Vraag daarom steeds een waterverzachter offerte aan.

Offerte waterverzachter