Last van opstijgend vocht?

Wat kost vochtbestrijding?

Welke is de goedkoopste vochtbestrijder?

Vergelijk hier vochtbestrijding offertes

Gratis en vrijblijvend

Uw prijsaanvraag is 100% gratis en vrijblijvend, je verbindt je tot niks.

De beste vochtbestrijders

Ontvang via 1 aanvraag tot 4 offertes van betrouwbare vochtbestrijders uit uw buurt.

Bespaar tijd & geld

U bespaart geld en tijd dankzij het snel vergelijken van de offertes.

Vochtproblemen in huis zijn ernstig en dienen snel aangepakt te worden. Opstijgend vocht is een vervelend probleem. Hoog grondwater, poreuze, oude muren zijn meestal niet voorzien van een goed werkende waterkering. Vocht in binnenmuren zorgt ervoor dat het behangpapier loskomt, dat er schimmels ontstaan en een muffe geur. Een degelijke vochtbestrijding is aan de orde. Vochtige buitenmuren zijn veelal te wijten aan slagregen. Doorslaand vocht kan gelukkig goed behandeld worden dankzij een hydrofuge en een goede waterkering. Elk soort vocht in huis dient anders aangepakt te worden. Een professionele vochtbestrijder zal een vochtdiagnose maken en een bijhorende oplossing voorstellen. Wie last heeft van condensatievocht, heeft meestal te kampen met een gebrekkige ventilatie. Vochtige lucht blijft in huis hangen en condenseert op koude oppervlakken zoals ramen en koude buitenmuren. Een goede woningventilatie aanbrengen of de afvoer van vochtige lucht is de beste oplossing. Ventilatieproblemen, vochtige lucht leiden snel tot schimmelvorming achter kasten, maar ook in kelderruimtes. Zwarte schimmel is één van de meest voorkomende problemen. Sommige schimmels en zwammen op bijvoorbeeld oude keldermuren kunnen zelfs gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Daarom is schimmel laten verwijderen zeer belangrijk.

 • Opstijgend vocht
 • Schimmel op de muren
 • Vochtige binnenmuren
 • Vochtige buitenmuren
 • Muffe geur in huis
 • Muurinjectie
 • Muren onderkappen
 • Condensatie
 • Vocht in huis
 • Optrekkend vocht
 • Natte muren
 • Zwarte schimmel

Wie is de beste en goekoopste vochtbestrijder uit je buurt?

Start vandaag nog je aanvraag en vergelijk !

In 3 stappen prijzen vergelijken

 • 1

  Vraag een offerte aan

 • 2

  U ontvangt tot 4 offertes terug

 • 3

  U doet de beste deal

Last van vochtproblemen?

Een droog huis is vanzelfsprekend van groot belang voor de gezondheid en het welzijn van alle bewoners. Vochtproblemen kunnen leiden tot het ontstaan van schimmels en andere bacteriën, die zeer schadelijk zijn voor de luchtwegen, wat kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Bovendien kan vocht de structuur van een huis ernstig verzwakken en in extreme gevallen kan de schade onherstelbaar zijn. Om deze redenen is het van cruciaal belang om op de hoogte te zijn van de oorzaken van vochtproblemen, zoals opstijgend vocht in binnen- en buitenmuren, en hoe deze effectief kunnen worden bestreden.

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht is een probleem dat vaak voorkomt bij oudere huizen, waarbij het grondvocht opstijgt en in contact komt met de stenen of het beton van de fundering. Dit kan leiden tot vochtige en natte muren, en uiteindelijk tot schade aan het pleisterwerk, de vloeren en andere structurele elementen van het huis. Het is belangrijk om te begrijpen dat opstijgend vocht niet vanzelf verdwijnt, en dat het op lange termijn snel kan leiden tot aanzienlijke schade aan uw huis. Als u denkt dat u last heeft van opstijgend vocht, is het belangrijk om dit onmiddellijk aan te pakken.

Opstijgend vocht behandelen

Een effectieve manier om opstijgend vocht te bestrijden is door gebruik te maken van een zogenaamde muurinjectie. Dit vereist het boren van een aantal gaten in de aangetaste muur op verschillende hoogtes, om vervolgens een waterafstotende gel onder hoge druk te injecteren in de muur. Deze gel zorgt ervoor dat de muur droog blijft en voorkomt dat het opstijgende vocht verder in de muur dringt. Het is belangrijk op te merken dat deze methode enkel effectief is bij het bestrijden van opstijgend vocht en dat andere problemen zoals condensatievocht hiermee niet worden opgelost.

Goed ventileren

Naast het bestrijden van opstijgend vocht, is het ook belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie in huis en om vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens, regelmatig te laten luchten. Daarnaast kan het plaatsen van vochtwerende folie en het waterdicht maken van de keldervloer helpen bij het bestrijden van vochtproblemen.

Vochtige buitenmuren

Het bestrijden van vochtproblemen in buitenmuren is echter een ander verhaal. Deze problemen zijn vaak het gevolg van onvoldoende onderhoud, het gebruik van slechte kwaliteit materialen, en weersomstandigheden zoals hevige regenval. Het is belangrijk om te weten dat vochtproblemen in buitenmuren niet zonder gevolgen kunnen blijven en uiteindelijk kunnen leiden tot aanzienlijke schade aan uw huis. Het is dan ook belangrijk om de juiste onderhoudsmaatregelen te nemen.

Vochtige buitenmuren behandelen

Een veelvoorkomende oplossing voor vochtproblemen in buitenmuren is het aanbrengen van een vochtwerende laag of hydrofuge op de buitenkant van uw huis. Deze laag heeft als doel het regenwater af te stoten en de muren van uw huis te beschermen tegen de elementen. Het is belangrijk om op te merken dat deze laag ook kan worden aangebracht op oudere woningen, echter dient er dan wel rekening gehouden te worden met de kwaliteit van de gebruikte materialen en het onderhoud daarvan.

Een andere oplossing kan zijn om de buitenmuren te laten afwerken met een waterafstotende muurverf. Deze muurverf biedt bescherming tegen regenwater en beschermt zo uw huis tegen vochtophoping.

Vakman inschakelen

In het geval dat u te maken heeft met ernstige vochtproblemen in uw binnenmuren en/of buitenmuren, is het aangeraden om een vakman in te schakelen.

Soorten vochtproblemen in huis

Vocht is een echte duivel in woningen die niet goed waterdicht zijn. Bij vochtproblemen in [...]

Wat is doorslaand vocht?

Doorslaand vocht is een veel voorkomend vochtprobleem. Maar was is doorslaand vocht, waar komt voor [...]

Hydrofuge of impregneren van vochtige muren

Gevels worden water- en vuilafstotend als deze zijn gehydrofobeerd. Dit wordt ook wel impregneren genoemd. [...]