Last van mos en vuil op het dak?

Voorkom dakschade en reinig jouw dak

Vergelijk dakreiniging offertes

De beste dakreinigers

Ontvang via 1 aanvraag tot 4 offertes van betrouwbare dakreinigers uit je buurt.

Gratis en vrijblijvend

Je prijsaanvraag is 100% gratis en vrijblijvend, je verbindt je tot niks.

Bespaar tijd & geld

Je bespaart geld en tijd dankzij het snel vergelijken van de offertes.

Heb je te kampen met een vuil dak? Je dak schoonmaken? Dan is het nodig om een professionele dakreiniger te laten langskomen om je dak te laten reinigen. Laat tijdig je dak proper maken door een professionele onderhoudsfirma, gespecialiseerd in het onderhouden van daken. Laat je dakpannen schoonmaken, leien reinigen of shingels kuisen op de goede manier en neem zelf geen risico’s. Hardnekkig vuil verwijderen zoals zure regen, vogelpoep, algen, korstmossen… zijn maar een paar voorbeelden wat een dakreiniger onderneemt om jou een mooi dakvlak te schenken. Zij doen aan dakonderhoud, ontmossen van daken en coaten van daken. Maar wat kost dakreiniging? Wat zijn de prijzen? Vergelijk hier.

Wie is de beste en goedkoopste reiniger van daken?

Start vandaag nog je aanvraag en vergelijk !

In 3 stappen prijzen vergelijken

  • 1

    Vraag een offerte aan

  • 2

    U ontvangt tot 4 offertes terug

  • 3

    U doet de beste deal

Dak reinigen

Het dak van een huis is een cruciaal element dat bescherming biedt tegen verschillende weersinvloeden, maar het staat ook bloot aan de elementen zelf. Mossen, algen en ander vuil kunnen zich ophopen op daken, wat niet alleen de esthetiek aantast, maar ook de structurele integriteit kan bedreigen.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op het belang van dakreiniging, de voordelen van dakcoating en hoe het beschermen van daken met een coating, primer of hydrofuge de levensduur van het dak kan verlengen.

Dakreiniging, hou je dak gezond

Dakreiniging is een essentieel onderdeel van het onderhoud van een woning. Door de jaren heen kunnen daken bedekt raken met vuil, zoals bladeren, takken, mos en algen. Dit vuil kan niet alleen de esthetiek van het huis aantasten, maar ook schade veroorzaken aan het dak. Mossen, bijvoorbeeld, hebben de neiging om vocht vast te houden, wat kan leiden tot waterinfiltratie en zelfs structurele schade aan het dak.

Het reinigen van een dak kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van het type dakbedekking en de mate van vervuiling. Traditionele methoden omvatten het gebruik van hogedrukreinigers, borstels en chemische reinigingsmiddelen. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij het kiezen van de reinigingsmethode om schade aan het dak te voorkomen.

Dak schoonmaken met hogedruk

Het verwijderen van mos en losliggend vuil van het dak begint met het gebruik van een hogedrukreiniger. Het water van de drukspuit helpt het mos en de algen los te weken, waardoor ze gemakkelijk van het dak worden weggespoeld. Afhankelijk van de staat van de dakbedekking kan de sterkte van de waterstraal bepaald worden.

Voor een grondige reiniging van dakpannen of dakleien, om ze volledig schoon te krijgen, kan er gebruik gemaakt worden van een professioneel reinigingsmiddel voor beton, steen, metselwerk en keramiek.

Door het reinigingsmiddel goed te laten inwerken, neemt het product het merendeel van het werk over. Vervolgens dien je het dak grondig af te spoelen met de hogedrukspuit, zodat vuil en schoonmaakmiddel volledig van het dak worden verwijderd. Het is belangrijk om altijd van boven naar beneden in neerwaartse richting te spuiten om te voorkomen dat water onder de sluitingen van de dakpannen komt.

Na het schoonmaken van de dakpannen is het essentieel om ook de dakgoot en afvoer te controleren en te ontdoen van alle vervuiling, zoals mossen en algen.

Behandeling dakbedekking tegen mos, algen en water

Om de vorming van nieuw mos te voorkomen, is het van belang om de dakpannen na reiniging te impregneren. Dit kan worden bereikt door ze te behandelen met een impregneermiddel of transparante coating.

Het middel kan door middel van een lage drukspuit of roller worden aangebracht. Zorg ervoor dat dakramen of ramen goed dicht zijn. Vernevel het impregneermiddel gelijkmatig en vermijd het overslaan van plekken door nat op nat te spuiten.

Als het oppervlak na de verneveling niet verzadigd raakt en het product blijft absorberen, is het aan te raden een extra laag aan te brengen zonder te wachten tot de eerste laag droog is.

Het drogen van de dakpannen

Na het aanbrengen van het impregneermiddel is het belangrijk om te wachten. Het volledige droogproces duurt 24 uur. Zorg ervoor dat er tijdens het drogen geen regen valt. Na het drogen wordt het oppervlak volledig waterafstotend, wat helpt bij het voorkomen van hechting van mos, algen en ander vuil.

Dakcoating

Na het aanbrengen van de dakcoating van geniet jouw dak van optimale bescherming tegen vervuiling en weersinvloeden. Vooral bij verouderde betonnen dakpannen raden ze deze optie ten zeerste aan. Het geeft een bestaand dak weer een diepe kleur. Na de behandeling ziet jouw dak er als nieuw uit, zonder dat je hoeft te investeren in de installatie van een geheel nieuw dak. Het is essentieel dat het dak grondig wordt gereinigd vóór het aanbrengen van de coating.

Tot slot

Dakreiniging en het toepassen van beschermende coatings zijn fundamentele stappen in het onderhoud van een dak. Het verwijderen van vuil en mos, gevolgd door het aanbrengen van coatings, primers en hydrofuge, draagt bij aan de duurzaamheid en esthetiek van het dak. Het regelmatig onderhouden van het dak verlengt niet alleen de levensduur van de dakbedekking, maar helpt ook om dure reparaties te voorkomen. Overweeg het inschakelen van een professional voor het reinigen en coaten van uw dak om ervoor te zorgen dat het proces correct wordt uitgevoerd en uw dak de bescherming krijgt die het verdient.

Tevreden gebruikers

Door de aanwezigheid van kortstmossen op ons dak, kregen we waterinsijpeling in onze dakpannen. Het dak laten reinigen was de best oplossing.

Erik & Els

Uit Brugge

Voor ons bedrijf zochten we iemand voor het reinigen van het plat dak van ons atelier. Via deze weg iemand gevonden met prima service !

Karel

Zaakvoerder uit Leuven

Na mijn aanvraag kreeg ik al snel contact met een aantal professionele dakreinigers. De offertes waren heel duidelijk, vergelijken was kinderspel.

Inge

Particulier uit Gent

Dak reinigen? Werkwijze & prijzen

Last van een vuil dak? Geef jouw woning weer een mooi dakvlak door het dak [...]