Wat is VoIP telefonie?

Het kan goed zijn dat je op deze pagina terecht bent gekomen omdat je je afvraagt wat VoIP telefonie precies is. Misschien heb je van collega’s gehoord over deze manier van bellen en waren zij erg enthousiast. Wij delen dat enthousiasme en leggen je graag uit wat deze technologie precies is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Nadat je deze tekst in het geheel hebt gelezen zou het zomaar kunnen dat je direct daar een eigen VoIP telefonie abonnement voor jouw bedrijf afsluit. Dat is naast heel voordelig ook gewoon best praktisch. Hopelijk kunnen we je net zo enthousiast maken over het product als dat wij zijn.

Offerte VoIP telefonie

Bellen via het internet

VoIP staat voor Voice over IP en geeft dus aan dat je via deze service kan bellen via het internet. Het is niet zo gek dat iemand daar een specifiek product voor heeft gemaakt, aangezien het nu ook al vrij normaal is om via je internetverbinding te bellen. Als jij bijvoorbeeld iemand via Whatsapp of Facebook belt, dan bel je hen nu ook al over het internet. Hetzelfde geldt voor aanbieders zoals Skype en het inmiddels iedereen bekende Zoom. VoIP is anders dan deze aanbieders omdat je wel een telefoonnummer hebt en dus naar andere telefoonnummers kan bellen.

VoIP is voor de gebruiker niet anders

Veel mensen met een VoIP aansluiting hebben ook een fysieke telefoon waarmee ze bellen. Ze sluiten deze telefoon dan aan op het internet en kunnen daarmee bellen alsof het een gewone telefoon is. Als je via een VoIP verbinding belt dan voelt het dan ook niet anders aan dan bij een normale verbinding. Zeker als je niet zo technisch ingesteld bent en graag alles bij het oude houdt is het heel fijn om via een dergelijke verbinding te bellen. Je hoeft niet in de weer met een computer of allemaal software downloaden. Het enige wat anders is, is het aansluiten en natuurlijk de kosten die je maakt.

Aansluiten van een VoIP verbinding

Om een VoIP verbinding aan te sluiten moet je vaak een abonnement afsluiten bij een VoIP provider die zich specifiek op bellen via het internet richt. Dat lijkt dus ook sterk op hoe je een nieuwe telefoonverbinding opstelt als je een simkaart of een vaste telefoon hebt.

Het is zelfs mogelijk om je bestaande nummer die je op een simkaart hebt staan over te zetten naar een VoIP verbinding. Net zoals bij traditionele providers kan je bij de providers van bellen via het internet bepaalde abonnementen kiezen en zelfs voor pakketten met vaste telefoons.

Ten slotte dien je te beschikken over een goede internetverbinding en een apparaat zoals een IP-telefoon of een softphone op een laptop of GSM.

Offerte VoIP telefonie

Voordelen van VoIP telefonie

Een VoIP telefonische verbinding lijkt dus heel erg op een normale telefoonverbinding. Dat betekent dat je niet bang hoeft te zijn dat je het niet begrijpt of het gebruik niet fijn vindt. Immers is het bijna hetzelfde in gebruik als de verbinding die je nu al hebt en kan elke digibeet er ook mee over weg. De vraag is dan natuurlijk wat de voordelen zijn van dit netwerk.

Ten eerste is het netwerk erg toegankelijk. Je kan namelijk overal bellen waar je internet hebt en dat is tegenwoordig bijna overal. Er zijn zelfs plekken op de wereld waar je meer internet dan telefonische verbinding hebt. Je bent dan ook heel mobiel met een dergelijke verbinding, want je kan overal bellen. Daarnaast adverteren de providers de claim dat bellen via internet een stuk beter geluid oplevert, maar wij weten dat niet helemaal zeker.

De prijs van VoIP telefonie

De belangrijkste reden om voor VoIP telefonie te kiezen is dat het een stuk goedkoper is dan een normale verbinding. Je hoeft ook geen extra kosten te betalen als je internationaal belt, want alles gaat over het internet. Zeker als je dus bedrijfsmatig veel internationaal moet bellen is VoIP telefonie erg voordelig. Ontdek hier meer informatie over de VoIP prijzen.

Prijs VoIP telefonie vergelijken?

Ontvang tot 4 vrijblijvende offertes via 1 aanvraag van professionele aanbieders van VoIP.