Hoe bellen via het internet op kantoor?

Videobellen over het internet op kantoor

In dit artikel leggen we uit hoe je op jouw bedrijf kan kan (video)bellen via een internetverbinding.

Het internet is een wonderlijke plek waar een heleboel mogelijk is. Van foto’s bekijken, het beluisteren van muziek, offertes opmaken en via email versturen, kantoorartikelen bestellen, enz… Onze kantooromgeving speelt zich meer en meer online af. Het is dan ook niet raar om je af te vragen of je ook zakelijk kan bellen via het internet. Dat is zelfs vrij makkelijk te regelen.

Videobellen & Chat

Je hebt vast en zeker wel eens gehoord van programma’s zoals Skype, Microsoft Teams en Zoom. Dit zijn programma’s die het mogelijk maken om met mensen over het internet te (video)chatten. Vaak worden deze gebruikt voor werkdoeleinden, zeker als je personeel thuis laat werken. Er kunnen dan ook meerdere personeelsleden tegelijk aan een gesprek meedoen, wat erg handig is als je een vergadering met je team of je bedrijf wilt hebben. Wat al deze programma’s gemeen hebben, is dat je altijd over een internetverbinding met elkaar (video)belt. Er komt eigenlijk geen fysieke telefoon of een telefoonverbinding bij te pas.

Offerte VoIP

Telefonisch bellen via het internet

Maar misschien wil jij helemaal niet via je computer bellen. Het kan zijn dat je liever een telefoon vasthoudt of dat je helemaal geen nieuwe software wil downloaden. Zeker als je niet heel comfortabel bent met je computer begrijpen we goed dat je niet allemaal nieuwe processen en technieken wilt leren om iemand te bellen. Iemand via de telefoon bellen is immer zo simpel, waarom zou je dat veranderen? Dat gevoel delen we heel erg met je en we zijn niet de enige. Er zijn namelijk genoeg bedrijven die bellen via het internet gewoon via je telefoon laten gebeuren.

Bellen via het internet is gemakkelijk

Deze providers proberen de ervaring van bellen zoals je dat kent niet te vervangen, maar alleen het netwerk en de kosten van het bellen trachten ze aan te passen. Via dit soort providers kun je gewoon met een telefoon bellen en heb je ook een telefoonnummer. Er zijn zelfs een aantal providers waarbij het mogelijk is om je huidige telefoonnummer te behouden en toch via het internet te bellen. Dat betekent dat je bijna niets hoeft te doen en dat de ervaring dus nagenoeg hetzelfde blij. Dat is natuurlijk een erg mooi initiatief en we adviseren je dan ook om goed na te denken over je huidige manier van bellen en of je niet liever via het internet zou willen bellen.

Offerte VoIP

Abonnement voor bellen via het internet

Als je een abonnement afsluit bij een provider van bellen via het internet, dan heb je een abonnement voor VoIP telefonie. In een ander artikel gaan we dieper in op wat dat precies is, maar in principe is dat de naam voor bellen met een telefoon via het internet. De afkorting staat voor Voice Over IP. Dit type abonnement is vaak erg voordelig. De kosten die je betaalt voor het abonnement zijn namelijk een stuk lager dan wat je betaalt voor een normaal telefoonabonnement. Daarnaast betaal je meestal niet extra voor telefoontjes naar het buitenland.

VoIP telefonie providers in België

Er zijn een aantal verschillende grote providers van VoIP telefonie in België. Ze nemen en behouden jouw huidige telefoonnummer(s). Het bellen verloopt niet meer via een klassieke ISDN-lijn maar over een beveiligde IP-connectie. Het enige wat je nodig hebt is een vaste internetlijn waarop je de VoIP telefooncentrale op aansluit. Dankzij de installatie van fysieke vaste IP-telefoons, draadloze DECT-toestellen of de installatie van softphones ( telefoon op jouw pc of laptop ) bel je veilig naar zowel binnen- als buitenland.

Telefonieproviders zoals Telenet en Proximus zullen in de toekomst klassieke ISDN-telefoonlijnen en de analoge telefooncentrale vervangen door VoIP. De lage telefoniekosten en de flexibiliteit zijn de grote troef van bellen via het internet.

Prijs VoIP vergelijken?

Ontvang tot 4 vrijblijvende offertes via 1 aanvraag van professionele VoIP aanbieders.