De voor- en nadelen van een draadloze of vaste betaalterminal

Waarom zou je nu bij uitstek kiezen voor een draadloze of juist een vaste betaalterminal? Wij zetten de belangrijke kenmerken voor jou op een rij.

Op voorhand vertellen we daarbij dat beide apparaten zo hun voor- en nadelen kennen. Daarbij gaan we hier ook in op hoe je zelf de beste keuze maakt voor een apparaat en hoe de procedure werkt om er 1 aan te vragen. Je leest hier aldus hoe je de beste keuze voor een betaalterminal maakt!

Belangrijke verschillen tussen beide betaalterminals

Het grote verschil tussen beide betaalterminals is natuurlijk de flexibiliteit. De algemene ervaring is dat transacties even vlot verlopen en dat het netwerk even effectief werkt. Wij zetten hier relevante zaken op een rij. Kort samengevat komt het verschil er daarbij op neer dat je een mobiele betaalterminal eenvoudig meeneemt naar locatie, waar een vaste betaalterminal een permanente verblijfplaats heeft. Lees hier alles over de belangrijkste voordelen en nadelen die bij dit apparaat komen kijken.

Offerte betaalterminal

De voor- en nadelen van een vaste betaalterminal

Een groot voordeel van een vast betaalterminal is dat deze een stuk lager geprijsd is. Daarnaast is deze altijd voor alle medewerkers toegankelijk. Voor een winkel is dit bijvoorbeeld vaak de beste optie, omdat er een beperkt aantal kassa’s is waar consumenten, producten afrekenen. Een nadeel is dan weer dat een vaste betaalterminal weinig flexibiliteit heeft en dat je er dus niet mee naar de tafel van een klant loopt.

De voor- en nadelen van een mobiele betaalterminal

Een mobiele betaalterminal biedt op de eerste plaats dus vooral veel flexibiliteit. Klanten hoeven niet mee te lopen naar een vaste betaalterminal, maar kunnen aan de tafel afrekenen. Een nadeel is dan weer dat deze apparaten een stuk meer aan de prijs zijn. Je betaalt simpelweg voor de extra voordelen die het biedt. Verder heb je hier het nadeel dat werknemers met de mobiele betaalterminal overal naar toelopen en je dus niet altijd weet waar die is. Het is dus belangrijk hier een duidelijk protocol voor op te stellen.

Offerte betaalterminal

Hoe zorg je dat je zelf de juiste keuze maakt?

Allereerst is het belangrijk om geen overhaaste beslissingen te nemen. Op het internet is een overvloed aan informatie te vinden over de verschillende modellen. Dit lijkt misschien zonde van tijd, maar als je vervolgens een apparaat hebt dat niet aan jouw wensen voldoet, gaat dit jou snel tegen staan. Deze geven jou dus de gelegenheid om eenvoudig betalingen te doen. Toch kun je er dus niet zomaar van uit gaan dat elke betaalterminal hetzelfde is. Kijk naar wat de behoeften van jouw bedrijf zijn. Schroom ook niet om uitgebreid om advies te vragen. Een betaalterminal schaf je aan voor jarenlang gebruik.

Waarom maak je de keuze voor een betaalterminal?

Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan zetten we hier nog een drietal voordelen van een betaalterminal op een rij:

  • Allereerst is een betaalterminal een investering die zichzelf snel terugverdient. Je kunt binnen korte tijd meer klanten helpen en snel transacties verwerken.
  • Veel betaalterminals accepteren alle soorten kaarten zoals Bancontact. Zo kun je ook betaalterminals aanschaffen die creditcards accepteren voor Visa en Mastercard. Dit maakt het ook eenvoudig voor klanten van buiten België om direct een betaling te doen. Hiermee kun je dus direct jouw klantenkring uitbreiden en daarmee de omzet letterlijk verhogen.
  • Een betaalterminal draagt bij aan de algehele veiligheid. Zo hoef je om te beginnen minder te werken met cash geld. Dat is hygiënischer en verkleint de kans op diefstal. Daarnaast heb je een duidelijk overzicht van de transacties die er zijn gedaan en kun je dus ook foutieve transacties van een persoon voorkomen.

Offerte betaalterminal

Onze conclusie over draadloze en vaste betaalterminals

Een betaalterminal is tegenwoordig de norm geworden bij veel bedrijven in België. Je kunt eigenlijk bijna niet meer zonder. Het alternatief is namelijk dat je vrijwel uitsluitend met contant geld werkt. Daarnaast verwachten veel klanten gewoon dat de mogelijkheid er is. Zelf kun jij vervolgens de keuze maken tussen de verschillende types. Weet dat er veel verschillende mogelijkheden zijn en dat er dus altijd wel een apparaat van jouw keuze tussen zit.

Hierboven hebben wij uiteenzet wat de belangrijkste verschillen zijn tussen draadloze en vaste betaalterminals. Wat voor jou de beste keuze is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur en behoeften. We hebben een aantal aanwijzingen gegeven voor het kiezen van het juiste exemplaar. Verder zijn we nog even ingegaan op waarom je uitstek kiest voor een betaalterminal. Ga vandaag nog verder met het inwinnen van de nodige informatie voor jouw nieuwe betaalterminal!

Offerte betaalterminal