Prijs betaalterminal kopen

We gaan hier nader in op de prijs indien je een betaalterminal wenst te kopen. Zo weet je precies wat je kunt verwachten als je deze investering gaat doen en start met het innen van elektronische betalingen.

Uiteraard wil je altijd vooraf weten wat de prijs voor een betaalterminal is. Wij zetten hier uiteen wat de vaste kosten zijn voor een betaalterminal. Daarnaast vertellen we over de bijkomende kosten op het moment dat je de betaalterminal daadwerkelijk laat plaatsen. Verder bespreken we de mogelijkheden voor het leasen en huren met je. Na het lezen van dit artikel heb je dus een idee van de kosten die je kunt verwachten en wat daarbij de verschillende opties zijn.

Prijs betaalterminal kopen

Allereerst betaal je natuurlijk voor de aankoop van het apparaat zelf. Voor een vaste betaalterminal betaal je in België zo tussen de € 500 en de € 700. De kosten voor een mobiel apparaat lopen op tot rond de € 1.000. Uiteraard zijn deze kosten afhankelijk van de extra functies waar een apparaat over moet beschikken. De prijzen kunnen uiteraard per merk verschillen.

Offerte betaalterminal

De bijkomende kosten van een betaalterminal

Naast dat je kosten maakt voor het apparaat zelf, zul je ook accessoires moeten aanschaffen. Zo zijn er rolletjes nodig om bonnetjes op te printen. Er is een oplader noodzakelijk. Als je een betaalterminal koopt, is het logisch dat bepaalde onderdelen op termijn vervangen moeten worden. Daarnaast betaal je uiteraard voor de installatie. Hiervoor wordt doorgaans een vaste prijs gerekend, waarbij er vooral kosten gerekend worden voor het uurloon van de medewerker. Verder betaal je voor de activatie van het apparaat.

Vaste kosten bij het gebruik van een betaalterminal

Er kunnen bij een betaalterminal ook regelmatig terugkerende kosten zijn. Zo kan het zijn dat je een abonnement afsluit. Als je koopt, dan houdt dit abonnement in dat je elke maand voor onderhoud betaalt. Ook heeft een goed bedrijf een klantenservice. Zo kun je altijd contact opnemen als er vragen en/of problemen zijn. Het kan zijn dat er een maximaal aantal transacties verwerkt kunnen worden. Sommige aanbieders brengen tenslotte voor elke transactie een vast percentage in rekening.

Offerte betaalterminal

Mogelijkheid tot leasen en huren

Naast het kopen, kun je de prijs van een betaalterminal beïnvloeden door eerst te besluiten om een betaalterminal te huren of te leasen. Dit is op de korte termijn een goede oplossing. Een ander voordeel is ook dat je de betaalterminal daarbij eenvoudig inwisselt voor een modern exemplaar. Ook op dit gebied vinden er uiteraard altijd nieuwe technologische ontwikkelingen plaats. Op de lange termijn is kopen verstandig, maar dit zijn wel een aantal opties die je kunt overwegen.

Zo kun je besparen op de kosten van een betaalterminal

Er zijn een aantal manieren om te besparen op de kosten van een betaalterminal:

  • Als je een betaalterminal huurt, doe dit dan voor de lange termijn. De huurprijs per dag wordt daardoor sterk verlaagd.
  • Koop geen apparaat met allerlei functies die je toch niet gaat gebruiken. Deze apparaten zijn dan namelijk duurder dan strikt noodzakelijk.
  • Ook op dit gebied kan het mogelijk zijn een tweedehands product te kopen. Betaalterminals van goede kwaliteit kunnen eenvoudig nog een ronde meegaan.
  • Pin je niet vast op een specifiek merk, maar sta ook open voor andere ideeën van de aanbieders.
  • Vraag online meerdere offertes op zodat je prijzen vergelijkt. Een goede aanbieder stuurt jou een degelijke offerte waarbij de verschillende kosten aangeduid zijn. Ook geven ze vaak aan welke opties er tegen een meerprijs aanwezig. Kies daarbij niet per se voor de aanbieder met een lage prijs, maar ga voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Concluderend over de prijs van een betaalterminal

Een betaalterminal biedt jouw bedrijf vooral heel veel voordelen. Zo gebruik je het om snel transacties te doen. Zoals bij alles binnen jouw bedrijf is er wel een investering vereist. Wij zijn hierboven ingegaan op drie verschillende categorieën.

Allereerst hebben we de kosten besproken die je tegenkomt bij de daadwerkelijke aanschaf van een betaalterminal. Daarnaast hebben we gekeken naar eventuele bijkomende kosten. Tenslotte hebben we gekeken naar vaste kosten die elke maand of elk jaar betaald worden.

Om ons artikel af te sluiten hebben we je nog gewezen op de opties voor huren en leasen. Dit alles hebben wij gedaan om jou een zo compleet mogelijk beeld te geven van de mogelijkheden van betaalterminals.

Offerte betaalterminal