Het voordeel van de betaalterminal voor ondernemers

Waarom zou je als ondernemer bij uitstek kiezen voor een betaalterminal? Wij zetten hier de voordelen voor jou op een rij.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een betaalterminal. Het is dan ook niet vreemd dat dit apparaat de norm is geworden bij zowel horeca als winkels. Het biedt de mogelijkheid om snel betalingen te doen en toezicht te houden op financiële transacties. Wij gaan hier nader in op deze voordelen en vertellen je hoe je een betaalterminal aanschaft.

De eerste twee voordelen van een betaalterminal

Allereerst levert het gebruik van een betaalterminal vooral een grote tijdswinst op. Als klanten kunnen betalen met hun bankkaart dan verlopen transacties simpelweg sneller. Zo kun je binnen korte tijd meer klanten helpen. Alleen al daarmee kun je de kosten voor het investeren in een betaalterminal terugverdienen. Een ander voordeel is dat je minder kans op diefstal van medewerkers en/of derden hebt. Er wordt natuurlijk veel minder gebruik gemaakt van contant geld. Het feit dat je als ondernemer minder met cashgeld hoeft te slepen is ook bevorderlijk voor jouw veiligheid.

Betalingen verlopen veilig en betalingen met kaarten zijn gewoon heel handig

Doordat er gebruik wordt gemaakt van de modernste technologieën verlopen betalingen en andere transacties veilig en snel. De betalingen geschieden binnen een paar seconden en daardoor weet je zeker dat het bedrag wordt overgeboekt naar jouw bankrekening. Daarnaast zijn klanten in België steeds meer gewend aan het gebruik van kaarten en wordt het voor hen de norm om dit te verwachten. Het zet consumenten aan om sneller een aankoop te doen, want deze hoeven tenslotte geen contant geld op de halen bij de bank. Nog een groot voordeel van dit product dus.

Het overgrote deel van de betaalterminals is geschikt voor alle kaarten

Goed om te weten is daarnaast dat een betaalterminal doorgaans geschikt is voor verschillende types kaarten. Denk daarbij aan betaalkaarten zoals Bancontact en Maestro. Daarnaast accepteren veel apparaten ook credit cards. Zo kun je een zo groot mogelijk publiek aanspreken. Realiseer je dat niet elke betaalterminal standaard geschikt is voor alle kaarten. Vraag dit dus zeker na bij de aanbieder!

Offerte betaalterminal

Een betaalterminal kun je ook voor een korte tijd gebruiken

Het is daarnaast goed om te weten dat je een betaalterminal niet direct voor de lange termijn hoeft aan te schaffen. Als je bijvoorbeeld een evenement van een dag hebt, kun je ook voor die periode een betaalterminal huren. Daarnaast kan het zo zijn dat je je afvraagt of een betaalterminal noodzakelijk is. Door deze voor de korte termijn te huren of leasen kun je alvast ervaren of het apparaat van toegevoegde waarde is. Ontdek hier onze tips of een terminal kopen of huren de beste optie is.

Het gebruik van een betaalterminal is hygiënisch

Daarnaast is het een stuk hygiënischer om gebruik te maken van een betaalterminal, in tegenstelling tot het gebruik van contant geld. Dit is vooral relevant op locaties waarbij er met levensmiddelen gewerkt wordt. Contant geld gaat simpelweg van hand tot hand en moet eigenlijk gedesinfecteerd worden. Dit is dus een groot voordeel van het kiezen voor een betaalterminal.

Offerte betaalterminal

Met een betaalterminal heb je direct inzicht in de inkomsten

Een betaalterminal slaat uiteraard de transacties op. Daarom heb jij altijd inzicht in hoeveel omzet er behaald is. Foutieve bedragen worden hiermee voorkomen. Met contant geld zul je eerst tellingen moeten uitvoeren. Dit is niet alleen handig voor jezelf, het kan je ook een hoop administratief gedoe besparen als je papierwerk indient bij de autoriteiten. Vraag voor de aanschaf of huur na in welke vorm je inzicht hebt in de transacties. Soms kun je hiervoor een persoonlijke online account aanmaken.

Zo kun je een betaalterminal aanschaffen

Een betaalterminal kun je eenvoudig online of offline bestellen. Doe dit wel bij een betrouwbare aanbieder die verstand heeft van de producten die het verkoopt. Je wilt hierbij voorzien worden van een persoonlijk advies. Zo weet je zeker dat deze investering, ook op de lange termijn, zal lonen.

Kies nu voor een betaalterminal voor jouw onderneming

Hierboven hebben wij jou tal van voordelen gegeven bij het gebruik van een betaalterminal. Denk daarbij aan het algehele gemak en de mogelijkheid om snel transacties te verwerken. Daarbij wil je ook denken aan de factor hygiëne. Veel betaalterminals zijn geschikt voor alle soorten kaarten waardoor je een breed publiek aantrekt. Tenslotte is het goed om te weten dat je ook tijdelijk een betaalterminal kunt inhuren. Als je na het lezen van dit artikel definitief de beslissing hebt genomen om te kiezen voor een betaalterminal, vraag dan via onze website een vrijblijvende offerte op.

Offerte betaalterminal