Een betaalterminal huren of kopen?

Elektronisch betalen met de bankkaart zit in de lift. Meer en meer handelaars maar ook mensen die zich veelvuldig verplaatsen kunnen een betaalautomaat gebruiken. Je kan een betaalterminal kopen of een betaalterminal huren.

Vaste betaalterminal of mobiele betaalterminal

Er bestaan 2 soorten betaalterminals: de vaste of toonbankterminal en de mobiele betaalterminal. De vaste betaalterminal is geschikt voor mensen die betalingen wensen te ontvangen aan de toonbank. Mobiele toestellen zijn er voor personen die op verplaatsing betalingen wensen te ontvangen. Denk maar aan een taxichauffeur, koerier, dokter…

Betaalterminal huren

Heb je tijdens een beurs, expo of tentoonstelling een betaaltoestel nodig voor een korte termijn? Dan raden we aan om een betaalterminal te huren. Het is mogelijk om deze 1 dag te huren, 2 dagen, 3 dagen tot een aantal weken. Je kan meestal alle soorten kaarten ontvangen zoals bankkaarten en debet bankkaarten met Bancontact, Maestro, Vpay. Ook betalen met kredietkaarten zoals Visa en Mastercard is mogelijk op een huurtoestel.

Offerte betaalterminal

Up-to-date

Indien je huurt, ontvang je meestal het laatste nieuwe toestel met de nieuwste software en betaalmogelijkheden ( pin / chip / magneetstrook / contactloos betalen ). Indien je koopt dan kan het zijn dat de betaalterminal op termijn verouderd.

Huren of kopen

Op korte termijn raden wij sowieso huren aan. Belangrijk is uiteraard dat je voldoende betalingen verwacht om de huurprijs eruit te halen. Op lange termijn kopen is mogelijk, maar dan hang je vast aan een abonnement ( wat niet altijd negatief is ). Dankzij het abonnement kan je ook rekenen op updates en support.

Uiteraard komt het op termijn goedkoper uit om een betaalterminal te kopen indien je van plan bent om deze lang te gebruiken. Zeer belangrijk is om goed af te spreken met uw leverancier wat de eventuele vergoeding is indien je gedurende de contractperiode van het abonnement stopt met het gebruik van het toestel en deze wenst te retourneren. Sommige partijen vragen een verbrekingsvergoeding, anderen laten je dan weer het huurtoestel kopen. Koop je een toestel, wees dan zeker dan je automatisch software updates krijgt, zodoende je betaalterminal steeds up-to-date is.

Offerte betaalterminal

Snelheid

Snelheid is superbelangrijk om vlot betalingen te kunnen ontvangen. Bekijk steeds welke communicatiemogelijkheden / verbindingen voorhanden zijn om een verbinding te maken tussen de betaalterminal en de acquirer. Controleer of je ofwel een internetverbinding hebt ( ADSL / WIFI ) indien je een vaste betaalterminal wenst te plaatsen of dat je tijdens mobiele betalingen kan rekenen op een goed GPRS netwerk of een Bluetooth verbinding kan maken met een smartphone.

Prijs betaalterminal

De kosten om een betaalterminal te installeren omvatten meestal de aankoopkost of kost per dag indien je een betaalterminal wenst te huren. Er dient ook een kost betaald te worden per transactie ( soms zitten een aantal transacties bij het abonnement inbegrepen ). Niet te vergeten is de maandelijkse abonnementskost, verzendingskosten, retourkosten, eventuele kosten om betalingen met kredietkaarten te ontvangen (buitenland), kosten voor het gebruik van het mobiel netwerk en SIM-kaart enz… Soms zijn er ook installatiekosten te betalen. ( ter plaatse / plug&play )

Vergelijk de betaalterminal prijzen hier

Een betaalterminal kopen of een betaalterminal huren? Vraag hier gratis offertes aan en vergelijk de prijs en kosten bij verschillende bedrijven die betaalterminal verhuur en verkoop doen.

Offerte betaalterminal