De soorten betaalterminals vergelijken

Graag zetten we hier de verschillende soorten betaalterminals voor jou op een rij. Zo kun jij zelf met de juiste informatie een goede keuze maken.

Het kan als ondernemer lastig zijn om door de bomen het bos te zien als het gaat om het kiezen voor een nieuwe betaalterminal. Wij kunnen je daarbij helpen, door de verschillende soorten betaalterminals achter elkaar neer te zetten. Alleen jij kunt bepalen wat voor jouw bedrijf de beste oplossing is. Besef je dat een betaalterminal een flinke investering is en dat je dus in 1 keer de juiste betaalterminal wilt kiezen.

Offerte betaalterminal

Mogelijke betaalterminals op een rij

Grof gezegd bestaan er drie verschillende soorten betaalterminals. Een betaalterminal is simpelweg een apparaat waar een gebruiker zijn of haar kaart doorheen haalt. Er bestaan vaste betaalterminals of toonbank terminals die zich op een vaste plek binnen jouw bedrijf bevinden. Daarnaast zijn er draagbare betaalterminals die gebruik maken van jouw eigen netwerk. Een nog flexibelere aanbieding is de mobiele betaalterminal. Elders op onze website worden de voor- en nadelen van deze apparaten benoemd.

Wat zijn de alternatieven voor een traditionele betaalterminal?

De technologie staat voor niets en tegenwoordig zijn er andere opties dan bovengenoemde terminals. Zo kun je ook gebruik maken van een e-Terminal, waarbij je inlogt vanaf jouw mobiele telefoon, computer of laptop. Er zijn verder apps die de mogelijkheid bieden om via een mobiele telefoon een betaling doen. Uiteraard zijn ook hier kosten aan verbonden en het gebruik moet passen bij de aard van jouw onderneming.

Offerte betaalterminal

Hoe weet je zeker dat je de juiste betaalterminal kiest?

Allereerst is het belangrijk om goed op een rij te zetten wat voor jou belangrijk is bij de keuze van een betaalterminal. Wil je flexibiliteit of juist een betaalterminal op dezelfde locatie? Wat is het beschikbare budget voor deze investering? Heb je de voorkeur voor een betaalterminal van een specifiek merk? Dit zijn allemaal zaken die je in overweging wilt nemen.

Als je nieuw bent op de markt dan loont het de moeite om bij verschillende partijen een offerte aan te vragen. Als je dat doet dan weet je direct waar je aan toe bent. Een goede, transparante offerte vermeldt apart alle kostenposten. Verder wil je ook kijken naar of de betaalterminal eenvoudig door alle medewerkers te bedienen is. Ook voor klanten moet het aangenaam en eenvoudig zijn om er mee te werken. Samen met de dienstverlener kun je zorgen dat de verbinding in alle gevallen stabiel is. Dit is een belangrijke voorwaarde, omdat er weinig vervelender is dan wanneer klanten niet direct kunnen betalen.

Hoe zit het met de kosten voor de verschillende betaalterminals?

Velen zullen denken dat moderne opties duurder zijn dan traditionele betaalterminals. Dat hoeft echter zeker niet het geval te zijn. Zo zijn deze vaak effectiever en heb je er geen apart apparaat voor nodig. Over het algemeen geldt dat mobiele terminals duurder zijn dan vaste apparaten. Naast dat je een vaste prijs betaald voor de terminal, zul je in alle gevallen een onderhoudscontract willen afsluiten. Daarbij heb je ook nog de kosten voor noodzakelijke accessoires. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de rolletjes die gebruikt worden om bonnetjes op te printen. Verder zal het soms nodig zijn een update door te voeren, zodat het apparaat naar behoren blijft werken. Over het algemeen is een betaalterminal overigens redelijk onderhoudsvrij.

Offerte betaalterminal

De mogelijkheid om een betaalterminal te huren

Er zijn een aantal redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen om een betaalterminal te huren. De aanschafprijs is relatief hoog en daarom zijn huren en leasen een aantrekkelijk alternatief in België. Op de korte termijn is huren dan ook voordelig. Een groot voordeel is daarnaast dat je geen verplichtingen aangaat omtrent het onderhoud van het apparaat. Een nadeel is dan weer dat het op de lange termijn goedkoper is om zelf een apparaat te kopen. Een betaalterminal huren is dus vooral geschikt als jij een tijdelijk evenement hebt of als je wilt testen of het apparaat geschikt is voor jouw organisatie.

Alles over de verschillende betaalterminals

Hierboven hebben wij uiteengezet welke betaalterminals er bestaan en welke keuzes je hebt. Daarnaast is het dus goed om te weten dat je niet alleen gebruik kunt maken van traditionele betaalmethodes maar dat mobiele betalingen nu ook mogelijk zijn. Daarna hebben we geprobeerd een beeld te geven van de te verwachten kosten. Tenslotte hebben we je gewezen op de mogelijkheid om een betaalterminal te huren. Neem rustig de tijd om de verschillende opties te overwegen en plaats vervolgens de juiste bestelling!

Offerte betaalterminal