Wat is het voordeel van GPS track-and-trace?

Wat zijn de belangrijkste voordelen van GPS Track-and-trace?

Als je onze website een beetje hebt bekeken en de verschillende artikelen over GPS-trackers hebt gelezen, dan snap je wel dat wij best enthousiast zijn over deze technologie. Toch vraag je je misschien af waarom wij dat zijn. Het is zeker zo dat we de technologie erachter erg interessant vinden, maar deze interesse is zeker niet alleen hobbymatig. Het is voor sommige bedrijven namelijk erg handig om te weten waar een voertuig zich op een bepaald moment bevindt. Maar dat is lang niet het enige voordeel voor bedrijven. Er zijn namelijk heel veel verschillende functies die een GPS-tracker en de software die erbij hoort je kunnen brengen.

Data helpt je in je bedrijfsvoering

Eén van de belangrijkste manieren waarop GPS track-and-trace software je bedrijf kan helpen, is doordat je meer inzicht krijgt in de ritten die je voertuigen afleggen. Je weet precies hoe lang een bepaalde rit duurt, wat de weg is die wordt afgelegd, en waar en voor lang er gestopt moet worden. Op basis van deze informatie kan je bepalen of je een andere route zou moeten nemen, of er misschien wel overlap tussen verschillende voertuigen plaatsvindt en waar de knelpunten liggen. Zo leidt de informatie tot meer kennis en kan je je processen stroomlijnen. Dat helpt dan weer voor de efficiëntie van je bedrijf en uiteindelijk dus ook voor een grotere winst.

Offerte GPS-track and trace

Controle van werknemers

Naast dat een GPS-tracker je dus kan helpen inzicht te krijgen in de efficiëntie van je ritten, zorgt het er ook voor dat je grotere controle hebt over je werknemers. Als er bijvoorbeeld een geschil is tussen de afstand die is afgelegd, hoelang een bepaalde rit duurde en waar een voertuig is geweest, dan biedt de tracker bewijs. Zo is er altijd duidelijkheid en kunnen je werknemers nooit oplichten. We hopen dat je nooit in een dergelijke situatie terecht komt, maar jammer genoeg gebeurt dat toch wel eens. Het is dan fijn dat je altijd kan terugvallen op de gegevens van de GPS-tracker en je dus zeker kan zijn van de gebeurtenissen.

Naast dat de tracker altijd de locatie kan doorgeven en daardoor als bewijs tijdens geschillen kan dienen, hebben sommige modellen ook een aantal andere handige functies. Zo zijn er GPS-trackers die de snelheid van het voertuig tijdens de ritten bijhouden. Dat betekent dat als een werknemer zegt dat hij of zij niet te hard heeft gereden terwijl er wel een boete voor te snel rijden is gegeven, dat je dat kan controleren. Ook kan je controleren of je werknemers wel om de zoveel uur stoppen om rust te nemen. Te lang achter elkaar doorrijden kan leiden tot onveilig rijgedrag en dat is weer slecht voor je bedrijf.

Offerte GPS-track and trace

Bescherming tegen diefstal

Een GPS trackingsysteem kan je dus beschermen tijdens geschillen met je werknemers, maar ook voor kwaad van buitenaf kan het bescherming bieden. Als een GPS-tracker een functie heeft dat de locatie live gedeeld wordt of in ieder geval op afstand bekeken kan worden, dan kan je je gestolen voertuigen ook checken. Als een dief niet weet dat er een tracker op een voertuig geplaatst is, dan kan wordt de tracker er natuurlijk niet afgehaald. Dat betekent dat je de locatie van het gestolen voertuig kan bekijken zo lang de batterij van het apparaat nog niet op is.

GPS-trackers creëren overzicht

Als je slechts één of twee voertuigen hebt, dan weet je meestal wel waar die zich bevinden. Maar als je nu honderden verschillende voertuigen hebt, waarvan er sommige op weg zijn en andere verspreid over een aantal parkeerplaatsen, dan verlies je al snel het overzicht. De GPS-tracker kan je helpen het overzicht over jouw bedrijfsvloot te behouden. Zo weet je altijd waar een bepaald voertuig staat en hoef je nooit met iemand te bellen of naar een fysieke locatie gaan om te verifiëren welk voertuig waar is.

Prijs GPS-trackers vergelijken?

Ontvang tot 4 vrijblijvende offertes via 1 aanvraag van professionele leveranciers.