Prijs GPS Track-and-Trace

Je bent inmiddels misschien wel overtuigd geraakt van de voordelen van een GPS-tracker, maar bent dan vast en zeker erg benieuwd naar de prijs van het apparaat.

Voordat je de technologie aanschaft moet je natuurlijk wel weten of het rendabel is om te kopen en gebruiken. In andere artikelen schrijven we over de functies en voordelen van een GPS-tracker, maar de prijs is natuurlijk erg belangrijk om te bepalen of het rendabel is of niet. We zeggen wel alvast dat de prijzen sterk kunnen verschillen en dat dat vaak ligt aan de functie en de kwaliteit van het product.

Op het moment dat je een GPS-tracker koopt met een hele korte batterijduur dan zal deze goedkoper zijn dan een model dat meerdere weken functioneel kan blijven. Ook als er allemaal gave foefjes en functies worden aangeboden zal het een stuk prijziger zijn in de aanschaf, dan als het slechts de locatie doorgeeft. Daarbij moet je ook bedenken dat er GPS-trackers zijn die live de locatie naar een computer of software sturen en dat dat ook de prijs beïnvloedt. We zouden je dus adviseren om vooraf eerst te bepalen wat je eigenlijk allemaal nodig hebt en wat je wel leuk lijkt. Door de noodzakelijkheden van tevoren op een rijtje te zetten bescherm je jezelf tegen het maken van een impulsaankoop.

Offerte GPS-tracker

De goedkoopste GPS-trackers

De goedkoopste GPS track-and-trace systemen op de markt zijn erg goedkoop. Op webshops heb je voor een paar Euro’s al een GPS tracker die geschikt is voor een voertuig. Er zijn ook een heleboel apparaten die je aan je sleutel verbindt of aan de halsband van je hond of kat vastmaakt, maar deze hebben allemaal een erg klein bereik en een lage batterijduur. De technologie die wel geschikt is voor voertuigen en beschikbaar is van €20 tot €40 raden we niet aan voor bedrijven met voertuigen die lange afstanden afleggen. Over het algemeen hebben deze apparaten een bereik van een paar honderd meter tot maximaal een aantal kilometer.

Kwalitatieve GPS-trackers

Dat is ook wel wat je mag verwachten als je dergelijke producten aanschaft bij dit soort algemene webwinkels. Als je een iets beter product wilt hebben zal je toch snel uitkomen bij een specialistische aanbieder. De producten hier hebben vaak meerdere weken batterijduur, groot bereik en zijn dus geschikter voor gebruik in de bedrijfsvoering. De meeste modellen in deze prijsklasse kosten tussen de €80 en €150. Het verschil in prijs kan verklaard worden door de software, de garantie, hoelang de batterij meegaat, maar ook de extra functies die worden aangeboden. Daarbij zijn er ook modellen waarbij je geen abonnement hoeft af te sluiten.

Offerte GPS-tracker

Abonnement bij een GPS-tracker

De meeste GPS track-and-trace systemen vereisen namelijk een abonnement om de software en de functionaliteit van de technologie te kunnen gebruiken. Die abonnementskosten liggen hem vaak in het onderhoud van deze software en de kosten die het bedrijf maakt door het versturen van de gegevens van de GPS-tracker naar de eigen server of jouw computer. Vaak zijn deze abonnementskosten een paar Euro per maand, wat op het eerste gezicht niet veel geld lijkt. Maar als je tientallen of zelfs honderden voertuigen hebt en die allemaal wil aansluiten op een netwerk, dan lopen deze kosten al snel op. In dat geval raden we je aan om te kijken naar een grotere aanbieder of een op maat gemaakt pakket. Je kan alvast via onze website de GPS-trackerprijzen vergelijken.

Groot netwerk aan GPS-trackers

Als je een groot netwerk GPS-tracking wens op te zetten, dan loont het om direct met een fabrikant of een software bedrijf om tafel te gaan. Goede kans dat ze graag een zacht prijsje per eenheid willen afspreken als je heel veel afneemt. We kunnen niet zo veel zeggen over de prijs van een dergelijke afspraak, want die zal verschillen per geval. Het is wel duidelijk dat het loont om een op maat gemaakte afspraak te maken.

Prijs GPS-trackers vergelijken?

Ontvang tot 4 vrijblijvende offertes via 1 aanvraag van professionele leveranciers.