Welke tankkaart aanvragen? Wat is de beste tankkaart?

Voor welke tankkaart kies je? Wat is de beste tankkaart voor jouw bedrijf?

Waarom een tankkaart

Via de tankkaart is het voor bedrijfsleiders en personeelsleden makkelijk om veilig en snel om te tanken. Alle elektronische verrichtingen worden via de tankportal bijgehouden, wat weer een voordeel is naar rapportage naar de boekhouding toe. Met de tankkaart geniet je ook van een “uitgestelde betaling”. Op het einde van de maand worden de kosten pas aangerekend. Het verbruik van diesel en benzine wordt goed in kaart gebracht per individuele verbruiker, of je nu met een bedrijfswagen of vrachtwagen rijdt.

Voor wie een tankkaart

Tankkaarten worden uitgegeven voor particulieren en professionelen. Toch worden de meeste tankkaarten enkel aangeboden voor bedrijven, zelfstandigen en vrije beroepen. Voor de fleetmanager is het handig om blijvend overzicht te behouden op de tankkosten. Via de tankkaart worden alle tankbeurten electronisch bijgehouden.

Veel uitgevers van brandstofkaarten maken een onderscheid tussen tankkaarten voor bedrijfswagens & bestelwagens, bussen en vrachtwagens en of je al dan niet militair of diplomaat bent. Deze mensen krijgen in veel gevallen speciale voorwaarden.

Offerte tankkaart

Wie geeft tankkaarten uit

Eerst en vooral zijn er de gekende merken. Meestal zijn het aanbieders van brandstoffen die ook veel zichtbaar zijn in het straatbeeld en langsheen autostrades. Denk maar aan: Q8, Esso, Texaco, Gulf, Total, Shell, Lukoil, Dats, Avia, Gabriëls, BP…

Interessant is de multimerken tankkaart. Met deze kaart kan je tanken bij verschillende merken én geniet je van extra voordelen.

Maar er zijn ook organisaties die tankkaarten aanbieden aan hun leden. Zij werken samen met grote merken, denk maar aan de VAB-tankkaart en de Touring-tankkaart. Als lid ontvang je een extra korting per liter benzine.

Offerte tankkaart

Soorten tankkaarten

Er bestaan een aantal soorten tankkaarten zoals de gewone tankkaart, de multimerken tankkaart, de prépaid tankkaart of de cadeau tankkaart.

De beste tankkaart voor bedrijven

De beste brandstofkaart is een kaart van een brandstofleverancier die zowel in België, Benelux of in Europa genoeg tankstations heeft waar je deze kaart kan gebruiken.

Kies ook steeds een kaart waar je extra korting ( op de dagprijs ) krijgt per geleverde liter benzine. Ben je fleetmanager, onderhandel dan steeds over de prijs per liter. Uiteraard zal alles afhangen van het aantal aangesloten voertuigen ( wagenpark ) en het verbruik.

Bij sommige aanbieders van tankkaarten geniet je van extra diensten zoals het gebruik van de tankkaart in tolstations en tolwegen. Kijk goed na of je deze kaart ook kan gebruiken als een soort betaalmiddel / kredietkaart.

Tankkaart-offerte aanvragen

Wens je een tankkaart aan te vragen voor een bedrijf of ben je zelfstandige, vraag dan eerst vrijblijvende offertes aan bij de grootste aanbieders van tankkaarten. Vergelijk de tankkaart prijzen per liter en alle extra voordelen waar je kan van genieten.

Offerte tankkaart