Soorten tankkaarten voor bedrijven

Als je als ondernemer voor het eerst op zoek gaat naar een tankkaart kan het lastig zijn om het onderscheid te zien tussen de verschillende tankkaarten voor bedrijven.

Wij zetten hier de verschillende tankkaarten voor bedrijven op een rij. Alleen jij kunt vaststellen wat de beste mogelijkheid voor jou is. Wij willen je daarbij zoveel mogelijk informatie geven zodat jij het beste product koopt. Na het lezen van het dit artikel ben jij exact op de hoogte van de actuele mogelijkheden rond tankkaarten.

Deze verschillende tankkaarten voor bedrijven bestaan er

We gaan hier in op de aspecten die tankkaarten van elkaar onderscheiden. Zo onderscheiden we daarbij verschillende doeleinden en ook verschillende gebruikers. Het is aan jou zelf om te bepalen welke tankkaart het beste past bij jouw wensen. Een goede winkel kan jou hierbij informeren, maar je wilt ook zelf de nodige informatie opzoeken.

Offerte tankkaart

Er bestaan zowel tankkaarten voor particulieren als voor zakelijke gebruikers

Particuliere gebruikers kunnen gewoon een tankkaart aanvragen. Ook voor hen kan het tenslotte handig zijn om gebruik te maken van uitgestelde betalingen en een duidelijk overzicht. Wel zijn hier doorgaans andere voordelen aan gekoppeld. Voor zakelijke gebruikers is er niet alleen de mogelijkheid om een tankkaart voor jezelf aan te vragen, maar kun je deze ook koppelen aan een medewerker of een specifieke auto. Veel bedrijven hebben zich gespecialiseerd in het aanbieden van een bepaalde type tankkaart. Het overgrote deel van de markt focust zich daarom op de zakelijke gebruikers.

Tankkaarten voor verschillende soorten wagens

Wist je dat tankkaarten niet alleen worden aangeschaft voor personenwagens? Een tankkaart kan ook gebruikt worden voor vrachtwagens, bussen en bedrijfswagens. Daarnaast worden ze zelf toegepast bij voertuigen van hulpverleners, zoals politiewagens en ambulances. Als jij in dit opzicht speciale wensen hebt, kun je die kenbaar maken aan de aanbieder en kan er een passende offerte worden opgesteld.

Ten slotte is er nog een verschil tussen het type “brandstof” of energie die getankt dient te worden. Aan de ene kant heb je de wagens die rijden op diesel en benzine, maar hybride wagens en 100% elektrische wagens worden elektrisch opgeladen aan een laadpaal. Deze maken dan eerder gebruik van een laadkaart of laadpas. Sommige aanbieders geven de mogelijkheid om 1 pas te gebruiken om zowel diesel- en benzinewagens als (hybride ) elektrische wagens op te laden.

Multimerken of een enkel merk

Er zijn in België tal van merken die een eigen tankkaart aanbieden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de DCB-tankkaart, een ESSO-tankkaart en die van Octa+. Zo zijn er wel twintig producten op de markt. Het alternatief is dat je kiest voor een multimerkentankkaart. Die bieden de vrijheid om in principe bij alle tankstations in België te tanken. Weet dat er daarnaast ook Europese tankkaarten beschikbaar zijn waarmee je over het hele continent kunt tanken. Denk hier van tevoren dus goed over na!

Offerte tankkaart

Zo ontvang je informatie over het beste model voor jou

Als je de beslissing hebt genomen om een tankkaart te gaan bestellen, dan is het belangrijk dat je jezelf de tijd gunt om de nodige informatie in te winnen. Om te beginnen kun je informatie inwinnen op het internet. Daar vind je ook alle relevante (fiscale) regels die door de Belgische autoriteiten zijn gesteld. Daarnaast is het aan te raden informatie in te winnen bij (zakelijke) relaties die al gebruik maken van een dergelijke pas. Lees over zeker de online beoordelingen van bedrijven op het internet. Dat is een goede manier om een beeld te krijgen van hoe eerdere transacties zijn verlopen.

Vraag zeker meerdere offertes aan bij concurrerende bedrijven. Tankkaarten worden tenslotte aangeboden door commerciële partijen, die ook winst op dit product maken. Laat je niet uitsluitend leiden door een lage prijs, maar kijk naar de algehele prijs-kwaliteitverhouding van het product. Het goede nieuws is dat de tankpas zelf vaak gratis is, ook bij kwalitatief goede partijen. Verder wil je kiezen voor een bedrijf dat beschikt over een goede klantenservice. Zo kun je er van uit gaan dat vragen en/of problemen op deskundige wijze worden afgehandeld.

Samenvattend over de verschillende soorten tankkaarten

De basis van een tankkaart is dat het een pasje betreft waarmee je bij tankstations kunt tanken. Deze zijn voorzien van een pincode, waardoor veilig gebruik gegarandeerd kan worden. Het is daarom niet verbazingwekkend dat dit product in korte tijd zo populair is geworden in België. Laat je nu uitgebreid informeren over de mogelijkheden en profiteer binnenkort van alle voordelen van een tankkaart!

Hierboven hebben we uiteengezet wat de verschillende soorten tankkaarten zijn. Daarbij hebben we vooral gekeken naar de verschillende doeleinden. Het komt er op neer dat elke Belgische autorijder in principe de mogelijkheid heeft om een tankkaart aan te vragen. Daarnaast worden deze dus niet alleen gebruikt voor personenwagens maar ook voor wagens met een publieke functie. Tankkaarten kunnen helemaal worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen en zijn veilig in gebruik. Tenslotte hebben we je hier verteld hoe je op zoek kunt gaan naar de beste tankkaart voor jou.

Offerte tankkaart