Het voordeel van de tankkaart voor bedrijven

Waarom zou je bij uitstek kiezen voor een tankkaart voor bedrijven? Wij hebben een aantal van de belangrijke voordelen voor je op een rij gezet.

Het kan lastig zijn om als ondernemer de overweging te maken voor een tankkaart voor bedrijven. Wij benoemen hier een vijftal belangrijke voordelen. We kunnen je daarbij vooraf vertellen dat deze het meer dan de moeite waard maken om een tankkaart te bestellen. Na deze voordelen, vertellen we je hoe je het beste een tankkaart voor een bedrijf kunt selecteren en of er ook nadelen aan het gebruik verbonden zijn. Na het lezen van deze tekst ben jij klaar om de beste tankkaart voor jou te bestellen.

Offerte tankkaart

De voordelen van een tankkaart voor bedrijven

Dit wil je in ieder geval weten:

  • Een overzichtelijke factuur. Een goede leverancier stuurt jou aan het einde van elke maand een duidelijke factuur. Daarin zie jij duidelijk voor welke bedragen er wanneer is getankt. Dit is ook bijzonder praktisch voor belastingdoeleinden. Deze facturen kun je uiteraard downloaden voor jouw eigen administratie, maar ze worden ook opgeslagen in een digitale omgeving.
  • Inzicht in het tankgedrag van medewerkers. Verder geeft een tankkaart jou als ondernemer de mogelijkheid inzicht te hebben in het tankgedrag van de gebruikers van de tankkaart. Door de online inzagemogelijkheden kun je medewerkers direct aanspreken op foutief gedrag. Doordat elke kaart wordt voorzien van een persoonlijke pincode, weet je precies wie, waar en wanneer tankt.
  • De mogelijkheid om limieten in te stellen. Allereerst heb je de optie om bepaalde brandstoftypen vast te stellen die gebruikt kunnen worden.
  • Daarnaast zul je vaak aangeven of bijvoorbeeld kosten voor levensmiddelen en tijdschriften in de winkel meegerekend worden. Het is zelfs mogelijk om met een tankkaart parkeerkosten te betalen, waardoor je ook die direct in een overzicht ontvangt.
  • Extra voordeel aan de pomp. Verder kunnen zowel jij als je werknemers gebruik maken van extra voordelen aan de pomp. Denk hierbij aan speciale kortingen en andere acties. Zo kan een tankkaart jou op de lange termijn dus zelfs geld opleveren. Omdat het bedrijf ook over jouw contactgegevens beschikt kan het je ook informeren over leuke spaaracties, speciaal voor zakelijke klanten.
  • De mogelijkheid van de uitgestelde betaling. Door een tankkaart zul je nooit geweigerd worden aan de pomp. Daarbij betaal je namelijk pas aan het einde van de maand. Er wordt dus geen geld direct op de tankkaart gezet. Dat is wel mogelijk, maar dan moet je een prepaid kaart aanvragen.

Hoe kies je de juiste tankkaart voor jou?

Tot zover de voordelen van een tankkaart. We denken dat je nu wel overtuigd zult zijn. Het is daarom nu aan jou om de juiste tankkaart te selecteren. Let daarbij op de voorwaarden, kosten en het specifieke merk dat je op het oog hebt. Een goed bedrijf maakt het eenvoudig mogelijk om te zoeken tussen de verschillende opties. Lees beoordelingen zoals die van ons. Van een tankkaart kun je jarenlang gebruik maken, maar je wilt dan wel investeren in de juiste.

Zijn er ook nadelen verbonden aan het gebruiken van een tankkaart voor bedrijven?

Zoals bij elk product, zijn er ook nadelen verbonden aan het gebruik. Daarbij is het zo dat de uitgestelde betalingen voor jou ook een nadeel kunnen zijn. Uiteraard kun je limieten instellen, maar verkeerd gebruik door medewerkers kun je ook niet direct onderscheppen. Als je het vergelijkt met het meegeven van zeventig euro voor een volle tank, dan is het logisch dat er nadelen zijn. Daarnaast is het zo dat je een tankpas wilt gebruiken die jouw veiligheid waarborgt. Het proces moet verlopen in overeenstemming met de Europese privacywetgeving, want je wilt niet dat deze informatie op straat komt te liggen. Al met al vinden wij toch dat de voordelen aanzienlijk zwaarder wegen dan de nadelen.

Offerte tankkaart

Samenvattend over de voordelen van een tankkaart voor bedrijven

Een tankkaart voor bedrijven biedt dus vooral heel veel voordelen. Hierboven hebben we vertelt hoe je met een tankkaart veel geld kunt besparen bij het voeren van jouw administratie. Verder is het prettig dat je op tankkaarten bepaalde beperkingen plaatst. Een tankkaart wordt eenvoudig en snel aangevraagd en heb je binnen een paar dagen in de brievenbus. We hebben verder vertelt welke aspecten je in aanmerking wilt nemen bij het kiezen van de juiste tankkaart voor jouw bedrijven. Tenslotte hebben we geprobeerd om zo objectief mogelijk eventuele nadelen neer te zetten. Niets hoeft jou nu tegen te houden om die tankpas voor jouw onderneming te bestellen.

Offerte tankkaart