Hydrofuge of impregneren van vochtige muren

Gevels worden water- en vuilafstotend als deze zijn gehydrofobeerd. Dit wordt ook wel impregneren genoemd.

Uw gevel waterdichtmaken door hydrofuge

Oude muren die nog in redelijk goede staat zijn, trekken ook vocht aan door doorslaand vocht of door grondvocht. Een buitenmuur is gevoelig voor verschillende soorten vocht. Hydrofuge is een techniek waarbij met gemiddelde druk d.m.v. een vernevelaar een waterkerende laag ( hydrofoberende impregnering ) wordt aangebracht. Dankzij deze waterkerende laag, brengt u een bescherming aan tegen vuil, vocht en ongedierte. Deze techniek kan ook gebruikt worden bij nieuwe muren.

Hybroferen na gevelreiniging

Hydrofuge van buitenmuren wordt alleen toegepast als de buitenmuren eerst gereinigd worden d.m.v. gevelreiniging en gevelrenovatie. Alle vuil, mossen, loszittende voegen, stukken baksteen worden eerst verwijderd. Optrekkend vocht in buitenmuren en de aanwezigheid van microscopische zouten worden eerst aangepakt. Na een goede gevelreiniging en eventuele kleine herstellingen van barsten en spleten kan de vochtwerende laag aangebracht worden. Afhankelijk van de soort ondergrond ( baksteen, beton, pleister… ) kan het juiste product gebruikt worden.

Offerte vochtbestrijding

Verlengde levensduur van de buitenmuur & binnenmuur

Dankzij het impregneren van de gevel zal deze langer mooi blijven en vocht & water afstoten. Ook de binnenmuren zijn minder gevoelig aan vocht waardoor er minder moet herverft of behangen worden. Ook is de kans op schimmelvorming kleiner en de kans op vochtvlekken. Meestal worden milieuvriendelijke producten gebruikt.

Laat uw binnenmuren impregneren of hybroferen

Wij raden aan een vakman te laten langskomen om vochtproblemen aan te pakken. Vraag hier eerst een vochtbestrijding offerte aan.

Offerte vochtbestrijding