Last van schimmel?

Schimmel laten bestrijden?

Hoeveel kost schimmelbestrijding?

Vergelijk hier schimmelbestrijding offertes

Gratis en vrijblijvend

Je prijsaanvraag is 100% gratis en vrijblijvend, je verbindt je tot niks.

De beste schimmelbestrijders

Ontvang via 1 aanvraag tot 4 offertes van de beste schimmelbestrijders uit je buurt.

Bespaar tijd & geld

Je bespaart geld en tijd dankzij het snel vergelijken van de offertes.

Schimmel in huis of in de kelder worden meestal gevormd door de aanwezigheid van overtollig vocht en een gebrekkige ventilatie. Ook een te hoge relatieve vochtigheidsgraad in huis of kelders kan voor schimmelvorming zorgen. Zwarte schimmel op muren is meestal een teken van opstijgend vocht. De aanwezigheid van schimmel kan op termijn voor gezondheidsproblemen zorgen zoals allergie ( rinitis, bronchitis en astma ), infectie van de luchtwegen, hoofdpijn, misselijkheid, mycose. De inhalering van schimmelsporen door oudere mensen en kinderen met een zwakke gezondheid kan gewoonweg gevaarlijk zijn. Schimmel laten verwijderen laat je het best doen door een gespecialiseerd bedrijf, dat op een correct wijze aan schimmelbestrijding en vochtwering doet. Maar wat kost schimmelbestrijding en vochtbehandeling van vochtige buitenmuren, vochtige binnenmuren, natte vloeren, vochtige keldervloeren en vochtige kruipkelder? Hier kan je via 1 offerte, de prijs van schimmelbestrijding vergelijken.

 • Zwarte schimmel muur
 • Schimmel aan ramen
 • Zwammen in kelder
 • Witte schimmel
 • Schimmel op plafond
 • Schimmel op muren
 • Schimmelvorming vloer
 • Schimmel bestrijden
 • Schimmel en vochtproblemen
 • Hardnekkige schimmel
 • Schimmel aanpakken
 • Hoe schimmel verwijderen

Wie is de beste schimmelbestrijder?

Start vandaag nog je aanvraag en vergelijk !

In 3 stappen prijzen vergelijken

 • 1

  Vraag een offerte aan

 • 2

  Je ontvangt tot 4 offertes terug

 • 3

  Je doet de beste deal

Soorten schimmels in huis

Schimmelbestrijding

Schimmel is een veel voorkomend probleem in huizen en gebouwen, vooral in vochtige plaatsen. Het kan gezondheidsproblemen veroorzaken en kan structurele schade aan gebouwen veroorzaken. In dit artikel zullen we bespreken wat schimmel is, waarom het groeit, hoe je het kunt voorkomen en hoe je het kunt bestrijden.

Wat is schimmel?

Schimmel is een micro-organisme dat behoort tot de fungi-familie. Het kan groeien op vochtige plaatsen, zoals in badkamers, keukens, kelders en op muren. Schimmelsporen zijn overal, en ze kunnen in huis groeien als de omstandigheden goed zijn. Schimmel groeit het beste in warme en vochtige omgevingen.

Waarom groeit schimmel?

Schimmel groeit wanneer er vocht en voedingsstoffen beschikbaar zijn. Het kan groeien op elk oppervlak dat vochtig is, zoals hout, gipsplaten, behang, stof en tapijten. Schimmel kan ook binnenkomen via de lucht via open ramen, deuren en ventilatiesystemen.

Hoe voorkom je schimmel?

Om schimmel te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je huis goed geventileerd is, vooral in vochtige, koude gebieden. Zorg voor goede isolatie, regelmatige ventilatie en gebruik een luchtontvochtiger om de luchtvochtigheid te verminderen.

Houd ook het huis schoon en droog. Verwijder spatwater in de badkamer en de keuken en reinig regelmatig de badkamer- en keukenoppervlakken. Gebruik indien nodig schimmelwerende verf en coatings.

Hoe bestrijd je schimmel?

Als je schimmel ontdekt in je huis, moet je er snel iets aan doen om de verspreiding te voorkomen en de schade te beperken. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om schimmel te bestrijden:

Identificeer de bron: Als je schimmel ontdekt, moet je de bron identificeren en het probleem aanpakken. Als het probleem bijvoorbeeld een lekkend dak is, repareer de lekkage dan voordat je de schimmel aanpakt.

Verwijder de schimmel: Verwijder de schimmel zo snel mogelijk, vooral als het om grote hoeveelheden gaat. Gebruik een oplossing van water en bleekmiddel om de schimmelsporen te doden. Laat de oplossing enkele minuten inwerken en spoel het vervolgens af met schoon water. Gebruik een stofmasker en handschoenen om jezelf te beschermen bij het verwijderen van schimmel.

Droog de oppervlakken: Zorg ervoor dat de oppervlakken droog zijn nadat je de schimmel hebt verwijderd. Dit voorkomt verdere groei van schimmelsporen.

Voorkom toekomstige groei: Zorg ervoor dat je de omgeving droog en schoon houdt om te voorkomen dat de schimmel terugkomt. Gebruik een luchtontvochtiger, ventileer goed en repareer eventuele lekkages. Gebruik schimmelwerende verf en coatings om de groei van schimmelsporen te voorkomen.

Conclusie

Schimmel is een veelvoorkomend probleem in huizen en gebouwen, vooral in vochtige en koude gebieden. Het kan gezondheidsproblemen veroorzaken en structurele schade aan gebouwen veroorzaken. Het voorkomen en bestrijden van schimmel vereist regelmatige schoonmaak, goede ventilatie en het verminderen van de luchtvochtigheid in huis. Als je schimmel ontdekt, is het belangrijk om snel te handelen om verdere groei te voorkomen. Gebruik een oplossing van water en bleekmiddel om schimmelsporen te doden en droog de oppervlakken grondig om toekomstige groei te voorkomen.

Schakel altijd een vakman in om schimmel te bestrijden op moeilijk bereikbare plaatsen of als je geen risico wenst te nemen.

Tevreden gebruikers

Voor de vochtproblemen en vorming van schimmels in onze B&B zochten we een oplossing. Via LeadAngels konden we snel de prijzen vergelijken.

Erik & Els

B&B uitbaters uit Lommel

Onze binnenmuren stonden vol zwarte schimmel en zochten een schimmelbestrijder. Via LeadAngels mochten we 3 bedrijven vergelijken en de beste prijs/kwaliteit ontdekken.

Joris

Uit Boom

Na mijn aanvraag kreeg ik al snel contact met een aantal professionele vakmannen. De offertes waren heel duidelijk, vergelijken was kinderspel.

Inge

Uit Lochristi