Wat is doorslaand vocht?

Doorslaand vocht is een veel voorkomend vochtprobleem. Maar was is doorslaand vocht, waar komt voor en hoe kan je het laten behandelen?

Doorslaand vocht door muren in slechte staat

Doorslaand vocht is vocht dat in buitenmuren aanwezig is door regenwater of door grondwater. Doordat buitenmuren in slechte staat zijn door scheuren, slechte voegen, barsten, loszittend metselwerk, kapotte bezetting, gaten…. en eventueel aangetast zijn door mossen, zouten en schimmels… laten ze vocht door naar binnen.

Slecht funderingsmetselwerk en geen folie

Ook funderingen en funderingsmetselwerk van oude woningen zijn meestal in slechte staat. Bij oude woningen gaat het meestal over funderingen in volle baksteen en ondergronds metselwerk in baksteen. Er is geen spouw aanwezig en er werd geen vochtwerende folie geplaatst. Verzadigde muren zonder vochtwering zorgen voor problemen.

Offerte vochtbestrijding

Doorslaand vocht in een buitenmuur bereikt op termijn de binnenzijde van de woning. De muren gaan nat en vochtig aanvoelen. De buitenmuur is als het ware verzadigd door vocht. Komt daar nog een gebrekkige ventilatie bij, dan wordt warme lucht niet afgevoerd en condenseert het op de koude en natte muren. Het gevolg zijn natte muren, schimmels, loszittend behangpapier, muffe vochtgeur, loszittend pleisterwerk, slechte voegen… enz.

Doorslaand vocht behandelen door hydrofuge

Doorslaand vocht behandelen gebeurt door hydrofuge. Een hydrofuge is het behandelen of impregneren van de buitengevel met een vochtwerend product om deze duurzaam te beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals neerslag of grondvocht.

Uw vochtige buitenmuren laten behandelen

Wij raden aan een vakman te laten langskomen om vochtproblemen aan te pakken. Vraag hier eerst een vochtbestrijding offerte aan.

Offerte vochtbestrijding