De traplift voor buitentrappen

Traplift voor buitentrap nodig? wij geven een aantal tips en de mogelijkheden van een trappenlift voor buiten.

Toepassingsgebied van traplift voor buiten

Een traplift voor buiten kan voor tal van toepassingen gebruikt worden. Denk maar aan het bereiken van de voordeur vanop de straatkant bij een hoger of lager gelegen woning. Ben je slecht te been en wens je de kelderverdieping of lager gelegen garage te bereiken? Dan is een rechte traplift voor een buitentrap of een traplift met bochten voor buiten dé oplossing.

Offerte traplift

Moeilijk toegankelijke woning?

Heb je een moeilijk toegankelijke woning, dan is een traplift voor buiten de ideale oplossing. De buitentraplift is niet zoveel anders dan een traplift voor binnen. Op de buitentrap wordt een rail geplaatst waarop de traplift wordt geplaatst. Aangezien elke thuissituatie anders is, is het moeilijk in te schatten welke buitenlift van toepassing is. Ook worden trapliften voor buiten soms gewoon tegen de buitengevel van een huis geplaatst.

Een traplift voor buiten moet weerbestendig zijn

Trapliften voor buiten zijn voorzien van extra beveiliging tegen extreme weersomstandigheden. Zo moet de aandrijving of de motor goed beschermd worden door de behuizing. Ook de schakelaars en sensoren van een traplift voor buiten zijn extra voorzien om buiten te gebruiken. De joystick moet waterdicht zijn. Stoelliften voor buiten moeten beschermd zijn tegen regen, sneeuw, wind, hagel en UV-straling. Ook de zitting zal meestal uit kunststof bestaan. Trapliften voor binnen hebben meestal een zitting is stof. Er wordt bij een outdoor trappenlift een buitenhoes meegeleverd om deze te beschermen tegen buitenomstandigheden.

Welke trap voor weerbestendige trapliften?

Weerbestendige trapliften voor buitengebruik, kunnen geplaatst worden op rechte trappen en trappen met bochten. Meestal is een buitensituatie complexer dan een binnenoplossing. Denk maar aan de heraanleg van bepaalde paden of werken aan de tuin om de traplift te kunnen plaatsen & bereiken. Daarom kan het plaatsen van een traplift voor buiten extra duur uitvallen. Een outdoor traplift kan zowel rechts als links op een trap geplaatst worden. Er kan een oplossing gevonden worden voor een steile buitentrap, smalle buitentrap ( vanaf 65 cm ) of een buitentrap met veel bochten.

Offerte traplift

Aanpassingen buiten

Het plaatsen van een buitentraplift kan heel wat aanpassingen aan en rond de woning met zich meebrengen waardoor het kan zijn dat je een bouwvergunning nodig hebt. Vraag zeker en vast raad bij de bevoegde persoon van je gemeente. Leg hem/haar uit wat de aanpassingen zullen zijn aan en rond de woning. Zij zullen u advies geven welke procedure je eventueel moet volgen om in regel te zijn met wetgeving en bouwkundige voorschriften.

Bescherm je traplift voor buiten tegen diefstal

De meeste trapliften zijn voorzien van een afneembare sleutel. Deze sleutel wordt gebruikt om te traplift te starten. Eens de sleutel uit de traplift is gehaald zal deze niet meer starten. Verwittig ook je verzekeringsagent dat je een traplift in bezit hebt. Bij diefstal kan de verzekering tussenkomen. Wij raden ook aan om de traplift niet te veel in zicht te plaatsen zodoende niet geknoeid kan worden met de traplift.

Offerte traplift