Wat zijn de richtprijzen van een traplift?

Trapliften zijn te koop in alle soorten en modellen. Er zijn een aantal factoren die de uiteindelijke traplift prijzen zullen bepalen.

Traplift richtprijzen, wat kost een traplift gemiddeld?

Hieronder zie je een aantal traplift prijzen ( dit zijn richtprijzen ):

  • €3.000: is de minimum richtprijs voor een goedkope traplift bij verschillende erkende installateurs
  • €12.000: is de maximum richtprijs voor de duurste traplift bij verschillende erkende installateurs

Tussen bovenstaande bedragen zijn er tal van variabelen dewelke uiteindelijk de prijs van een traplift zullen bepalen.

Offerte traplift

Aantal verdiepingen

Het aantal verdiepingen dewelke de traplift dient te overbruggen speelt een grote rol in de kostprijs. Hoe meer verdiepingen, hoe meer maatwerk, installatie van buizen en stopplaatsen van de traplift. Het aantal verdiepingen zal de kost van een trappenlift in de hoogte jagen.

Rechte trap vs trappen met kwartdraai

Het aantal bochten dat de traplift moet passeren zal de grootste invloed hebben op de prijs. Elke bocht in de installatie is maatwerk en dit kost extra geld. Een traplift op een rechte trap van 1 verdieping zal rond de €3.000 kosten. Meer verdiepingen = meer bochten = duurder. Een traplift met bocht zal al een stuk duurder zijn.

Hoeveel treden telt je trap?

Het lijkt logisch maar niet iedere trap telt evenveel treden. Een standaard trap in een woning telt meestal 14 treden. Bij oudere huizen is het hoogteverschil tussen de verdiepingen groter, waardoor er meer treden zijn. Meer treden = meer installatiekosten.

Offerte traplift

Wat kost een traplift? Extra opties of niet?

Zoals in de wagenverkoop zijn er ook de luxe trappenliften. Deze zijn voorzien van extra functionaliteiten en opties waardoor deze duurder zijn. Doch zullen de extra opties niet doorslaggevend zijn in de prijs.

Kostprijs bepalen dankzij en gratis opmeting

Vooraleer je een traplift aankoopt, zal je uiteraard eerst graag de prijs willen weten. Elke installateur zal eerst een opmeting uitvoeren om de situatie in te schatten. Elke thuissituatie is anders, ook bij jouw thuis. De opmeting zal de uiteindelijke prijs bepalen en deze is bij iedereen anders.

Kosten baten

Uiteraard is de aanschaf van een traplift niet goedkoop. Doch mag je een aantal kostenbesparende factoren niet uit het oog verliezen. Door het plaatsen van een traplift kan je een verhuis vermijden met eventueel kans op een gedwongen snelle verkoop van de woning. Daarom is de investering in een traplift een goede geargumenteerde keuze.

Offerte traplift