Groene aanslag op Crepi gevels: Hoe verwijderen + Prijs

Een crepi gevel geeft je huis een moderne uitstraling, maar helaas zijn deze gevels gevoelig voor groene aanslag, mossen en algen. De groene aanslag die zich over de crepi verspreidt, kan afbreuk doen aan het esthetische aspect van jouw woning. Het is echter mogelijk om dit probleem aan te pakken en de oorspronkelijke frisheid van jouw crepi gevel te herstellen. In dit artikel bespreken we de oorzaken van groene aanslag op crepi gevels en welke technieken effectief zijn om mossen, algen en groenaanslag te verwijderen.

Oorzaken groene aanslag crepi gevels

 • Vochtige omgeving
  Crepi is een poreus materiaal, en wanneer het wordt blootgesteld aan vochtige omstandigheden, biedt het een ideale voedingsbodem voor mossen en algen. Dit is vooral het geval in schaduwrijke gebieden waar de gevel minder wordt blootgesteld aan zonlicht en sneller vochtig blijft. Ook op plekken met veel bomen, kan witte gevelpleister sneller vervuilen en groen worden.
 • Luchtvervuiling
  Luchtvervuiling draagt bij aan de groei van algen en mossen op crepi gevels. De deeltjes in de lucht kunnen zich hechten aan het oppervlak van de gevel en dienen als voedingsstoffen voor deze ongewenste organismen. Woon je op een plaats met druk verkeer, dan kan vervuiling van crepi sneller plaatsvinden. Niet alleen een groene waas, maar ook zwarte algen kunnen voor een grijze tot zwarte vervuiling van gevels leiden.
 • Onvoldoende onderhoud
  Gebrek aan regelmatig onderhoud vergroot de kans op groene aanslag. Als je de gevel niet regelmatig reinigt, kunnen mossen en algen zich ophopen en moeilijker te verwijderen worden.

Offerte gevelreiniging

Hoe groenaanslag op pleisterwerk verwijderen?

 • Hogedrukspuit
  Het gebruik van een hogedrukreiniger is één van de meest gangbare methoden om groene aanslag op crepi gevels te verwijderen. Onder hoge druk worden water en eventueel reinigingsmiddel op het oppervlak gespoten, waardoor de aanslag loskomt. Het is belangrijk om de juiste druk te kiezen om schade aan de crepi te voorkomen.
 • Chemische reiniging
  Voor hardnekkige groenaanslag kan chemische reiniging een effectieve oplossing zijn. Hierbij worden speciale reinigingsmiddelen gebruikt om de aanslag op te lossen. Het is essentieel om producten te kiezen die geschikt zijn voor crepi om schade te voorkomen.
 • Stoomreiniging
  Stoomreiniging is een milieuvriendelijke methode waarbij stoom wordt gebruikt om de groene aanslag te verwijderen. Het is minder agressief dan sommige chemische methoden en kan effectief zijn bij lichtere vervuiling. Het is echter belangrijk om de temperatuur en druk zorgvuldig te regelen.
 • Biologische reiniging
  Biologische reiniging maakt gebruik van biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen die geen schade toebrengen aan het milieu. Deze methode is met name geschikt voor milde groenaanslag en respecteert de integriteit van crepi.
 • Preventief onderhoud
  Voorkomen is beter dan genezen. Het regelmatig reinigen van jouw crepi gevel kan de vorming van groene aanslag voorkomen. Door periodiek onderhoud te plegen, behoud je de frisse uitstraling van jouw gevel en voorkom je dat mossen en algen de overhand krijgen.

Tips voor een effectieve crepi reiniging

Test reinigingsmiddelen op een klein, onopvallend deel van de gevel om mogelijke schade te voorkomen. Houd rekening met de weersomstandigheden bij het plannen van de reiniging. Vermijd het reinigen van de gevel op een zonnige dag, omdat het reinigingsmiddel sneller kan opdrogen. Gebruik beschermende kleding, zoals handschoenen en een veiligheidsbril, bij het werken met reinigingsmiddelen. Laat bij voorkeur de gevelreiniging uitvoeren door een vakman, zij weten welke methode en druk het geschiktst is voor crepi-gevels.

Prijs crepi reinigen

Over het algemeen betaal je tussen €5 – 15 per m² gevel die je laat reinigen door een gevelreiniger.

Tot slot

Het verwijderen van groene aanslag op crepi gevels vereist zorgvuldige planning en het gebruik van geschikte reinigingstechnieken. Door regelmatig onderhoud en preventieve maatregelen te nemen, kun je jouw crepi gevel beschermen tegen de invloed van mossen, algen en groenaanslag. Kies de reinigingsmethode die het beste past bij de ernst van de vervuiling en het type crepi dat op jouw gevel is aangebracht. Met de juiste aanpak herstel je niet alleen de oorspronkelijke schoonheid van jouw gevel, maar behoud je ook de duurzaamheid ervan op de lange termijn.

Offerte gevelreiniging