Gevel laten reinigen?

Wat kost gevelreiniging?

Wie zijn de goedkoopste gevelreinigers?

Vergelijk hier gevelreiniging offertes

Gratis en vrijblijvend

Je prijsaanvraag is 100% gratis en vrijblijvend, je verbindt je tot niks.

De beste gevelreinigers

Ontvang via 1 aanvraag tot 4 offertes van de beste gevelreinigers uit je buurt.

Bespaar tijd & geld

Je bespaart geld en tijd dankzij het snel vergelijken van de offertes.

 • Pleisterwerk reinigen
 • Grafitti verwijderen
 • Gevel stoomreinigen
 • Gevel hogedrukreinigen
 • Gevel chemisch reinigen
 • Groene aanslag verwijderen
 • Zwarte aanslag verwijderen
 • Mos verwijderen
 • Zachte gevelreiniging
 • Baksteen gevel reinigen
 • Gevel schoonmaken
 • Gevelonderhoud

Wie is de goedkoopste aannemer?

Start vandaag nog je aanvraag en vergelijk !

In 3 stappen prijzen vergelijken

 • 1

  Vraag een offerte aan

 • 2

  Je ontvangt tot 4 offertes terug

 • 3

  Je doet de beste deal

Alle soorten gevelreiniging

Gevel reinigen?

Jouw huis is jouw toevluchtsoord, de plek waar je thuiskomt na een lange dag en waar je warmte en comfort vindt. De gevel van jouw huis speelt een cruciale rol in het behoud van die gezellige sfeer. Het ondergaat echter dagelijks de invloed van weer, wind en vervuiling, wat kan resulteren in een minder fraaie uitstraling.

Gevelreiniging is de sleutel tot het herstellen van de oorspronkelijke glans en het beschermen van jouw woning tegen verval. Laten we eens kijken naar de soorten vervuiling die jouw gevel kunnen aantasten en de verschillende technieken om deze te reinigen.

Soorten vervuiling

 1. Algen, mos & groene aanslag
  Algen en mos gedijen goed op vochtige en schaduwrijke gevels. Ze geven de gevel een groene tint en kunnen na verloop van tijd schade veroorzaken aan het metselwerk. Het is van vitaal belang om deze plantaardige indringers regelmatig te verwijderen om structurele schade te voorkomen. Een veel voorkomende vervuiling is groenaanslag op crepi.
 2. Atmosferische vervuiling of zure regen
  Stof, roet, en andere deeltjes zweven constant in de lucht en hechten zich vast aan de gevels. Na verloop van tijd kan dit resulteren in een grauwe, vuile, en zwarte gevel. Atmosferische vervuiling kan variëren afhankelijk van de locatie, zoals drukke stadscentra met veel verkeer.
 3. Graffiti verwijderen
  Graffiti is een ongewenste vorm van expressie die de gevel kan ontsieren. Het snel verwijderen van graffiti is niet alleen belangrijk voor het esthetische aspect, maar het voorkomt ook verdere schade aan het oppervlak.
 4. Kalkuitslag of uitbloeiingen
  Kalkuitslag ontstaat door het oplossen van kalk in het metselwerk, wat resulteert in witte vlekken op de gevel. Deze vlekken zijn niet alleen onaantrekkelijk, maar ze kunnen ook wijzen op problemen met de waterhuishouding van het gebouw.

Hoe gevels reinigen?

 1. Hogedruk reinigen met hogedrukspuit
  Een hogedukreiniger is een krachtig hulpmiddel voor het reinigen van gevels. Onder hoge druk worden water en reinigingsmiddelen op het oppervlak gespoten, waardoor vuil en verontreinigingen worden losgemaakt. Deze methode is effectief voor het verwijderen van oppervlaktevervuiling en kan worden aangepast aan verschillende gevelmaterialen.
 2. Chemische reiniging
  Bij chemische reiniging worden speciale reinigingsmiddelen gebruikt om hardnekkige vlekken en vervuiling te verwijderen. Deze methode is bijzonder geschikt voor graffiti en kalkuitslag. Het is echter belangrijk om de juiste chemicaliën te kiezen om schade aan het metselwerk te voorkomen.
 3. Stoomreiniging
  Stoomreiniging is een milieuvriendelijke methode waarbij stoom wordt gebruikt om vuil en verontreinigingen te verwijderen. Het is effectief bij het reinigen van delicate gevels en het vermijdt het gebruik van agressieve chemicaliën. Stoomreiniging is echter minder geschikt voor hardnekkige vervuiling.
 4. Gevel zandstralen
  Zandstralen, of gritstralen, is een krachtige techniek waarbij zand onder hoge druk op het oppervlak wordt geblazen om vervuiling te verwijderen. Deze methode is geschikt voor hardere gevelmaterialen, zoals baksteen en beton. Het vereist echter precisie om schade aan het oppervlak te voorkomen.
 5. Biologische reiniging
  Voor gevels die zijn aangetast door algen en mossen, kan biologische reiniging een geschikte oplossing zijn. Speciale reinigingsmiddelen worden toegepast die biologisch afbreekbaar zijn en geen schade toebrengen aan planten en dieren in de omgeving.

Het kiezen van de juiste reinigingstechniek hangt af van het type vervuiling en het materiaal van jouw gevel. Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen voordat je aan de slag gaat, om ervoor te zorgen dat de reiniging efficiënt en veilig wordt uitgevoerd.

Tot slot

Een schone gevel is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar het verlengt ook de levensduur van jouw woning. Gevelreiniging is een investering in het behoud van de structurele integriteit en de visuele aantrekkingskracht van jouw huis. Door bewust te zijn van de verschillende soorten vervuiling en de bijbehorende reinigingstechnieken, kun je jouw gevel effectief onderhouden en beschermen tegen de tand des tijds. Neem de tijd om jouw gevel te verzorgen, en je zult beloond worden met een huis dat straalt van frisheid en schoonheid.

Tevreden gebruikers

De gevel van onze B&B diende gereinigd te worden én beschermd tegen regen. Via LeadAngels konden we snel de prijzen vergelijken.

Els & Johan

Uit Merksem

De gevel van ons magazijn stond vol graffiti en zochten hiervoor een graffiti verwijderaar. Via LeadAngels mochten we 3 bedrijven vergelijken en de beste prijs/kwaliteit ontdekken.

Naim

Uit Ardooie

Na mijn aanvraag kreeg ik al snel contact met een aantal professionele gevelreinigers. De offertes waren heel duidelijk, vergelijken was kinderspel.

Sanne

Uit Sint-Martens-Laten

Zwarte aanslag op gevel? Oorzaak, Hoe verwijderen + Prijs

Last van een vervuilde zwarte gevel? In dit artikel zullen we de mogelijke oorzaken van [...]

Witte plekken & kalkaanslag op baksteen gevels: Hoe verwijderen?

Een mooie gevel draagt bij aan de uitstraling van een woning. Helaas kunnen weersomstandigheden en [...]

Groene aanslag op Crepi gevels: Hoe verwijderen + Prijs

Een crepi gevel geeft je huis een moderne uitstraling, maar helaas zijn deze gevels gevoelig [...]