Dit zijn de verschillende soorten waterkoelers

Graag vertellen we je hier alles over de diverse waterkoelers die bestaan en die zowel online als offline te koop zijn. Zo maak jij goed geïnformeerd de juiste keuze.

Er zijn veel keuzes die je moet maken als je een nieuwe waterkoeler koopt. Het maakt daarbij in principe niet uit of het nu om een zakelijk exemplaar gaat, of om 1 in de keuken. Wij kunnen je hierbij helpen door te vertellen over de verschillende opties die er in België op de markt zijn. Deze hebben stuk voor stuk zo hun voor- en nadelen en het is aan jou om de beste optie te kiezen. Allereerst gaan echter nog even in op de vraag wat een waterkoeler nu precies is.

Offerte waterkoeler

Wat is een waterkoeler nu precies en wat kan die voor mij betekenen?

In het kort is een waterkoeler een apparaat dat water koel kan houden. Het biedt jou de mogelijkheid om op het bedrijf of bij het kantoor direct een glas koud drinken te kunnen serveren. Het apparaat werkt op elektriciteit. Waar dit fenomeen oorspronkelijk vooral populair was in de Verenigde Staten, is het nu ook over komen waaien naar ons continent. Een waterkoeler stimuleert daarnaast om genoeg te drinken en past binnen een gezonde levensstijl.

Kies je voor een leidingwaterkoeler of een fleswaterkoeler?

Allereerst wordt er onderscheid gemaakt tussen de leidingwaterkoeler en de fleswaterkoeler. Dit is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Een groot voordeel van de leidingwaterkoeler is dat de kosten beperkt blijven. Zo kun je gewoon leidingwater gebruiken. Een fleswaterkoeler is ideaal als je zelf een bepaald merk water wilt selecteren. Ook als je in een gelegenheid bent waarbij je het leidingwater niet kunt gebruiken, is de laatste optie het beste. Laat je in ieder geval goed informeren over de mogelijkheden van beide alternatieven.

Offerte waterkoeler

Op zoek naar een waterkoeler voor jouw horecabedrijf?

Als je op zoek bent naar een apparaat voor jouw restaurant of café, dan is de horeca waterkoeler een goede oplossing. Deze is doorgaans in staat om een grote hoeveelheden water koel te houden en is bij uitstek geschikt voor veelvuldig gebruik. Deze apparaten vereisen weliswaar een hoge investering, maar door het gebruiksgemak kan dit zich snel terugverdienen.

De mogelijkheden van drinkwaterfonteinen voor zakelijk gebruik

Drinkwaterfonteinen zijn een manier om direct water krijgen. Het is een klassiek beeld in scholen en vooral overgewaaid uit de Verenigde Staten. Een groot voordeel van dit product is dat het instant water biedt dat gebruikers eenvoudig af nemen. Het nadeel is dat deze moet worden aangesloten op de huidige watervoorziening en dat het relatief onhygiënisch is.

Kijk ook zeker naar de mogelijkheden van waterfles vulstations

Dit is een alternatief voor de traditionele waterkoeler. Het is uiteraard noodzakelijk dat werknemers over een eigen waterfles beschikken, maar deze kunnen ze dan eenvoudig (gratis)bijvullen. Dat biedt dus dubbel zo veel voordelen, omdat je jouw werknemers zo aanzet om gezonder te leven en meer te drinken. Al helemaal ideaal is dat er tegenwoordig ook contactloze apparaten bestaan.

Hoe bepaal je wat de beste waterkoeler is voor jou?

Ja, probeer nu nog maar eens het juiste alternatief te vinden binnen alle opties. Het is allerbelangrijkste is om goed onderzoek te doen en op het juiste moment toe te slaan. Kwaliteit moet voorop staan en je wilt een product dat bij jou past. Weet trouwens dat het in sommige gevallen ook mogelijk is om een waterkoeler te leasen of huren. Zo heb je ook de mogelijkheid om verschillende soorten apparaten uit te proberen en vervolgens de beste optie te kopen.

Offerte waterkoeler

Onze conclusie over de beste waterkoeler voor jou

Hierboven hebben we geprobeerd om zo duidelijk mogelijk neer te zetten wat voor verschillende waterkoelers er bestaan. Het is duidelijk dat het aanbod gevarieerd is en dat het dus de moeite loont om je goed in te lezen. Vraag je af wat jouw behoeftes zijn voordat je een willekeurig product koopt. Drinkwaterfonteinen zijn daarnaast een alternatieve manier om jouw personeel van schoon water te voorzien. Tenslotte kun je ook een waterflesvulstation plaatsen, waar werknemers eenvoudig zelf gebruik van maken.

Interesse gekregen in een waterkoeler? Ga dan op zoek naar de beste verkoper. Gun jezelf de tijd om je te verdiepen in de verschillende opties en prijzen. Een waterkoeler lijkt een eenvoudig product, maar er zijn toch tal van variaties mogelijk. Het is het belangrijkste dat je kiest voor een waterkoeler van goede kwaliteit, die een goede temperatuur waarborgt en die jou en jouw werknemers voorziet van gezond, koel water.

Offerte waterkoeler