Last van een vochtige kelder?

Op zoek naar kelderdichting?

Wat kost een waterdichte kelder?

Vergelijk hier kelderdichting offertes

Gratis en vrijblijvend

Je prijsaanvraag is 100% gratis en vrijblijvend, je verbindt je tot niks.

De beste kelderdichters

Ontvang via 1 aanvraag tot 4 offertes van de beste kelderdichters uit je buurt.

Bespaar tijd & geld

Je bespaart geld en tijd dankzij het snel vergelijken van de offertes.

Last van vocht in de kelder? Muffe keldergeur? Lat van schimmel in de kelder of zwammen? Natte keldermuren of staat er een plas grondwater op de keldervloer? Dan heb je last van vochtige keldermuren en keldervloer door opstijgend vocht, lekkage of doorslaand vocht. Zorg voor je gezondheid en maak uw kelder weer droog dankzij speciale kelderdichtingstechnieken en de behandeling van vochtige keldervloeren. Er bestaan speciale dichtingsproducten en technieken om kelders waterdicht te maken. Best laat je dit uitvoeren door een gespecialiseerde dichtingsfirma.

Er bestaan verschillende soorten technieken om een kelder droog te krijgen. Onze professionele vakmannen gebruiken kelderdichting technieken zoals: kelderventilatie, kelderreiniging, kelderdrainage, een waterdichte bekuiping voor de keldervloer en keldermuren.

 • Natte keldermuren
 • Natte keldervloer
 • Opstijgend vocht kelders
 • Lekkage kelder
 • Grondwater kelder
 • Vochtige kelder
 • Kelderdichting kruipkelder
 • Water kelder
 • Vochtprobleem kelder
 • Zwarte schimmel kelder
 • Geurhinder kelder
 • Condensatie keldermuren

Wie is het goedkoopste kelderdichtingsbedrijf?

Start vandaag nog je aanvraag en vergelijk !

In 3 stappen prijzen vergelijken

 • 1

  Vraag een offerte aan

 • 2

  Je ontvangt tot 4 offertes terug

 • 3

  Je doet de beste deal

Alle soorten dichtingswerken

Vocht in de kelder?

Een kelder is een belangrijk onderdeel van elk huis. Het is een plek waar we de opslag van basisvoorzieningen, zoals voedsel en water, kunnen bewaren. Het is echter ook een plek waar vocht en waterproblemen kunnen voorkomen. Vochtige kelders kunnen leiden tot schimmelvorming, geurproblemen en gezondheidsproblemen. Dit is waar kelderdichting van onschatbare waarde kan zijn.

Kelderdichting

Kelderdichting is een proces waarbij vocht en water worden buitengesloten door middel van verschillende technieken en materialen. Dit kan gedaan worden door het aanbrengen van coatings, drainagesystemen en structurele reparaties. Het doel is om een droge, schone en gezonde kelder te creëren.

Voordelen droge kelder

Een kelder die vrij is van vochtproblemen heeft een verscheidenheid aan voordelen.

Ten eerste kan het verhogen van de waarde van uw huis leiden tot een droge en gezonde kelder. Het kan ook helpen met energiebesparing. Water- en vochtproblemen kunnen leiden tot condensatie, wat op zijn beurt kan leiden tot een hogere luchtvochtigheid in huis. Dit kan leiden tot hogere energierekeningen omdat uw verwarming en koeling harder moet werken om de luchtvochtigheid in huis te beheersen.

Verluchting

Kelderdichting kan ook een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Vochtige kelders hebben de neiging om schimmelgroei te bevorderen, wat leidt tot schade aan het huis en schadelijk kan zijn voor uw gezondheid. Schimmels kunnen allergieën veroorzaken, evenals ademhalings- en andere gezondheidsproblemen. Door de kelder te dichten en voldoende te verluchten, wordt de luchtkwaliteit in het huis verbeterd en worden deze problemen voorkomen.

Hoe kelder dichten?

Er zijn verschillende soorten kelderdichtingtechnieken die kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de oorzaak van het vochtprobleem. Eén van de meest populaire technieken is het aanbrengen van een coating aan de buitenkant van de kelderwanden. Deze coating is gemaakt van vochtbestendige materialen en zorgt ervoor dat het vocht niet kan doordringen in de keldermuren. Dit is een zeer effectieve techniek en kan worden gebruikt om zowel kleine als grote waterproblemen op te lossen.

Een andere techniek is het boren van gaten in de keldervloer en het aanbrengen van een drainagesysteem. Dit is een techniek die gebruikt wordt als er sprake is van een grote hoeveelheid water in de kelder. Het drainagesysteem zorgt ervoor dat het water wordt afgevoerd en dat de kelder droog blijft.

Professionele dichtingswerken

Het is echter belangrijk op te merken dat kelderdichting een ingewikkeld proces is dat professionele kennis en ervaring vereist. Het is niet aan te raden om zelf kelderdichting uit te voeren. Het kan leiden tot onnodige kosten en kan zelfs schadelijk zijn voor uw gezondheid als u niet over de juiste beschermingsmiddelen en kennis beschikt. Het is daarom altijd aanbevolen om een professioneel bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in kelderdichting.

Een professioneel bedrijf begint bijvoorbeeld met een inspectie van de kelder om te bepalen wat de oorzaak is van het vochtprobleem. Daarna zullen ze een plan opstellen en het juiste materiaal kiezen om het probleem op te lossen. Het proces van kelderdichting kan variëren van een paar dagen tot meerdere weken, afhankelijk van de ernst van het probleem.

Tot slot

Kelderdichting mag niet alleen gezien worden als een manier om vochtproblemen op te lossen, maar ook om de gezondheid van uw gezin te beschermen. Het is essentieel om de luchtkwaliteit van uw huis te beschermen en gezondheidsproblemen te voorkomen. Het hebben van een schone, gezonde en droge kelder kan letterlijk de levenskwaliteit in de woning verbeteren.

Tevreden gebruikers

Door een hoge grondwaterstand, stond er af ren toe water in de kelder. We zochten de kelderdichting prijzen. LeadAngels konden we snel de prijzen vergelijken.

Jonas & Kelly

Uit Londerzeel

We hadden nood aan een degelijke kelderdichting. Via LeadAngels mochten we 3 bedrijven vergelijken en de beste prijs/kwaliteit ontdekken.

Sander

Uit Kaprijke

Na mijn aanvraag kreeg ik al snel contact met een aantal professionele vochtbestrijders. De offertes waren heel duidelijk, vergelijken was kinderspel.

Marijke

Uit Lokeren

De oorzaak van vochtige kelders

Een vochtige kelder, vroeg of laat krijgen we er mee te maken. Maar wat kunnen [...]

Vochtige keldervloer & muren behandelen

Hoe kan je een vochtige keldervloer en keldermuren behandelen? Behandeling van keldervloeren tegen vocht Vochtige [...]