Dit zijn de voordelen van een spanplafond

Ook al let je er misschien niet direct op, een plafond is een toonaangevend stuk van een ruimte. Een spanplafond is een vals plafond bestaand uit een strak gespannen kunstdoek dat op maat wordt gemaakt. Dit kan onder een bestaand plafond worden aangebracht. In dit bericht lees je de voordelen van een spandoek-plafond.

Hoe werkt een spanplafond?

Er wordt een soepele folie volledig op maat gemaakt en opgespannen onder een bestaand plafond. Door het maatwerk volgt de folie de omtrek van het plafond op de voet. In oppervlakte is de folie uiteindelijk iets kleiner dan het plafond zelf. Dit zodat de folie niet gaat doorbuigen na het ontspannen. Het spanplafond zit bevestigd met randprofielen tegen de muur. Van ophangstructuur is dus geen sprake en er is ook geen contact tussen het spanplafond in het bestaande plafond vlak. Je hebt zowel zichtbare als onzichtbare randprofielen, waarbij de tweede optie duurder is.

Offerte spanplafond

Voordelen van spanplafonds

Aan spanplafond zitten een hele hoop voordelen verbonden: diverse opties van kleuren tot materialen, gemakkelijke installatie waarbij sprake is van verminderde vervuiling, breed scala aan opties wat betreft het ontwerp, het beschermt in zekere mate tegen schade door water, energiebesparend, het is gemakkelijk schoonhouden omdat het bestaat uit stof en wordt daarbij niet statisch, het zorgt voor akoestiek verbetering, geen kans op condens of schimmel door het materiaal en je kunt er gebreken mee verstoppen.

Verschillende opties in materiaal en kleurpalet

Er zijn veel verschillende varianten mogelijk, waardoor een spanplafond een mooie eenheid kan vormen met de ruimte. Allereerst kan je kiezen tussen een PVC spanplafond ( warme plaatsing ) of een polyester spanplafond ( koude plaatsing). Je kunt ook kiezen uit verschillende kleuren of misschien meerdere kleuren mocht je dat willen. Zelfs een motief is mogelijk! Door deze opties zijn de spanplafonds in iedere ruimte wel te gebruiken.

Offerte spanplafond

Zo makkelijk was de installatie nog nooit!

Het installeren van een spanplafond is zo gedaan! Meestal na enkele uren en zonder al te veel lawaai en vuil. Het fijne is ook dat er geen verflaag of nabehandeling nodig is.

Vele opties qua ontwerp

Wist jij dat spanplafonds ook verkrijgbaar zijn als driedimensionale constructie. Dit maakt een plafond een echte eyecatcher! Ook de integratiemogelijkheden zijn eindeloos. De installatie van plafondverlichting is ook erg gemakkelijk met plafonds

Digitale druktechnologie

Ben jij meer van de creatieve opties? Geen probleem! Met de digitale druktechnologie van tegenwoordig kunnen plafonds in menig verschillende kleuren worden ontworpen. Veel bedrijven maken gebruiken van plafondbekleding in de vorm van spanplafond. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een bedrijfslogo op het plafond af te drukken.

PVC spanplafondAntiwaterschade met spanplafond

Vergeleken met een plafondsysteem is een spanplafond veel lichter en voorkomt het waterschade voor een deel.

Offerte spanplafond

Spanplafond als oplossing voor te hoog plafond

Wanneer je plafond te hoog is kun je veel energie verliezen. Een spanplafond is dan een nuttige optie, want hiermee kun je de hoogte van de ruimte kiezen, waardoor je op verwarmingskosten kunt sparen. Fijne bijkomstigheid is dat je het ook nog eens kunt kiezen in bijna iedere kleur, materiaal of print. Het geeft zowel functioneel als in uitstraling een boost aan de ruimte.

Altijd al een gebrek willen verstoppen?

Niks zo vervelend als constant net op een buis of scheur moeten kijken. Weet je niet wat ermee te doen? Wellicht is dan het spanplafond een goede optie voor jou. De ruimte tussen het plafond en het spanplafond kan namelijk goed gebruikt worden voor installaties en bekabeling. Zo hoef jij er niet meer tegenaan te kijken!

Spanplafond als een akoestische wand inzetten

Wist je dat het als extra functie ook nog een goede oplossing kan bieden voor problemen met akoestiek? Een ruimte kan ontzettend rumoerig zijn wanneer het groot en kaal is. Zeker met harde materialen. Het spanplafond bestaat uit zachte materialen en zal hierdoor een deel van de geluiden opvangen. Hierdoor is de ruimte voorzien van een verlaagt geluidsniveau. De spraakverstaanbaarheid blijft behouden.

Offerte spanplafond

Hoe moet je spanplafonds schoonhouden?

Goed nieuws! Ook het schoonhouden is een makkelijk klusje met spanplafonds. Om dit op regelmatige basis te doen is belangrijk, want het stof kan veel stofdeeltjes aantrekken. Het beste is om met een droge doek over het spanplafonds te gaan tot de stofdeeltjes weg zijn. Met water schoonmaken is maar om de 5 tot 10 jaar nodig. Vaker dan dat moet je dus zeker niet doen!

Wat zijn nadelen van spanplafonds?

Ondanks de vele voordelen van spanplafonds is het belangrijk om niet alleen maar mooi weer te spelen. Zo hebben spanplafonds ook een aantal nadelen: spanplafonds zijn gevoelig voor scheurtjes met scherpe voorwerpen, er mag geen wind boven het plafond staan, er zijn maar weinig goede installatiebedrijven te vinden en bij polyester spanplafonds kan verkleuring optreden.

Offerte spanplafond