Veilige inloopdouches voor senioren

Als we ouder worden, kan het moeilijk worden om over een rand te stappen en in en uit een bad te klimmen. Maar dat wil niet zeggen dat we onszelf niet meer kunnen wassen. Gelukkig zijn er nu inloopdouches, die gemakkelijker toegankelijk zijn en beter geschikt voor senioren. In dit artikel zullen we uitleggen waarom een inloopdouche de perfecte oplossing is voor senioren en hoe je er een veilig kunt installeren.

Waarom een inloopdouche?

Een inloopdouche is een douche die geen hoge instap heeft en waarbij je niet over een rand hoeft te stappen. Dit maakt het veel gemakkelijker en veiliger om in en uit de douche te stappen, vooral als je moeite hebt met bewegen of als je een handicap hebt. Daarnaast biedt een inloopdouche ook meer ruimte en comfort. Je kunt bijvoorbeeld comfortabel zitten op een douchestoeltje.

Offerte inloopdouche

Hoe installeer je een veilige inloopdouche?

Als je een inloopdouche gaat installeren, moet je ervoor zorgen dat deze veilig is voor gebruik door senioren. Hieronder staan enkele belangrijke overwegingen:

  1. Antislip oppervlak: Installeer antislip tegels of een antislip laag, zodat je niet uitglijdt als de douchevloer nat is.
  2. Horizontale douchevloer: Zorg ervoor dat de douchevloer horizontaal loopt om uitglijden te voorkomen.
  3. Lage instap: Zorg ervoor dat de instap laag is. Bij voorkeur minder dan 5 cm hoog.
  4. Goede verlichting: Zorg voor voldoende heldere verlichting, zodat je de vloer duidelijk kunt zien.
  5. Veilige douchekop: Kies een douchekop die gemakkelijk te gebruiken is en die niet te zwaar is.

Op maat gemaakte oplossingen

Er zijn veel verschillende op maat gemaakte oplossingen om inloopdouches veiliger te maken voor senioren. Hieronder staan enkele voorbeelden:

  1. Douchezitjes: installeer een douchezitje, zodat je comfortabel kunt zitten tijdens het douchen.
  2. Douchematjes: gebruik antislip douchematjes om uitglijden te voorkomen.
  3. Handgrepen en beugels: Bevestig handgrepen en beugels in de douche, zodat je de balans kunt bewaren.
  4. Thermostatische kraan: Met een thermostatische kraan regel je eenvoudig de temperatuur van het water. Zo voorkom je dat je per ongeluk onder te heet of te koud water staat.

Prijs van een inloopdouche

De prijs voor het installeren van een inloopdouche door een vakman is afhankelijk van verschillende factoren. Het type en de grootte van de douche, de materialen die je gebruikt en de installatiekosten van de vakman. Over het algemeen kost een standaard inloopdouche tussen de € 1.000 en € 3.000, inclusief arbeidskosten. Maar de kosten kunnen hoger zijn als je extra maatwerkoplossingen toevoegt.

Conclusie

Een inloopdouche is een uitstekende keuze voor senioren die moeite hebben met in en uit een bad stappen. Het biedt een veilige en comfortabele oplossing voor het douchen. Zorg ervoor dat je bij het installeren van een inloopdouche rekening houdt met de veiligheid en het comfort van de gebruiker.

Offerte inloopdouche