Welke soorten headsets bestaan er?

Wat is er allemaal mogelijk voor headsets voor op kantoor? Hieronder vind je alle soorten en eigenschappen van headsets die je voor kantoor kunt gebruiken, zodat je kunt zien welke het beste past bij jouw werkzaamheden.

Op kantoor kan het een komen en gaan zijn van mensen die druk in gesprek zijn met klanten, zakenpartners, sollicitanten en ga zo maar verder. Wanneer je dan in gesprek bent, wil je wel je focus kunnen leggen op degene die je aan de telefoon hebt en niet afgeleid worden door je collega die een heel ander gesprek aan het voeren is. Een headset is hierbij een goed idee. Zo kun je goed in gesprek zijn met je gesprekspartner en omdat je je handen vrij hebt kun je direct zaken op je computer opzoeken of noteren. Denk bijvoorbeeld aan een callcenter. Headsets voor callcenters zijn zo gemaakt dat bellen én data inputten op de computer kinderspel wordt.

Luisteren en spreken

Wat in ieder geval elke office headset nodig heeft, zijn één of twee oorschelpen en een microfoon. Je zet de oorschelp(en) op je oren zodat je de klant of leverancier goed kunt horen en het microfoontje, dat als een plastic stokje voor je mond gehouden wordt, zorgt ervoor dat je goed antwoord kunt geven op vragen of opmerkingen. Wat je voorkeur dan ook heeft op het gebied van een headset, deze zaken heb je sowieso nodig.

Offerte headsets

Gebruik

Het eerste en één van de belangrijkste zaken waar je op moet letten tijdens het gebruik van een office headset is waarvoor je deze gebruikt. Dan gaat het hier niet om wat voor gesprekken je voert, maar om welk apparaatje de set voor gebruikt. Het kan namelijk zo zijn dat je een geschikte headset hebt gevonden, maar dat deze alleen via desktop te gebruiken is terwijl jij er één voor je mobiel nodig hebt. Kijk hier dan ook goed naar voordat je de set aanschaft. De nieuwste en meest geavanceerde headsets zijn meestal wel voor verschillende apparaten te gebruiken.

Afsluiting

Moet je je volledig af kunnen zonderen van je omgeving of is het juist belangrijk dat je tussendoor kunt multitasken? Dit is belangrijk om te weten. Als je bijvoorbeeld meerdere dingen tegelijk moet kunnen doen, kun je een headset met één oorschelp aanschaffen. Zo behoudt je contact met je omgeving. Sets met twee oren zijn voor volledig concentratie. Wil je je helemaal af kunnen sluiten wanneer je een gesprek voert? Dan zijn er ook office headsets verkrijgbaar met noise canceling, waardoor je ook echt helemaal niets van je omgeving hoort.

Offerte headsets

Draadloos of niet

Tegenwoordig worden steeds meer apparaten draadloos en je headset is hier geen uitzondering op. Je hebt daarom nu verschillende draadloze headsets die perfect voor op kantoor zijn. Of je gebruik moet maken van een draadloze headset of één met een traditioneel draad is volledig aan wat voor jou het beste werkt. Veel mensen vinden het draad vervelend, omdat deze in de weg ligt of te kort is als ze tijdens een gesprek de kamer uit willen lopen. Mocht het jou niet zoveel uitmaken, dan is een headset met draad meestal goedkoper dan zijn draadloze broer.

Comfort

Ook geen onbelangrijk punt om op te letten is natuurlijk gewoon het draaggemak. Meestal draag je je headset urenlang of zelfs de hele dag door. Dan wil je natuurlijk wel een headset die na een tijdje niet gaat vervelen. Er zijn daarom verschillende headsets verkrijgbaar, die je over je hoofd draagt, achterom je hoofd of achter je oren klemt. Ook de kussentjes van de oorschelp kunnen een belangrijke rol spelen in comfort. Als je de headset lang draagt, moeten deze kussentjes wel zacht blijven en niet je oren platdrukken. Wat hierbij de beste keuze is, is volledig smaakafhankelijk. De één vindt een koptelefoon die op je hoofd rust fijn zitten, bij anderen drukt deze teveel op je hoofd. Let er trouwens ook op dat je headset in de goede verstelling staat, zodat deze niet te strak of juist te los zit.

Offerte headsets

Voor ieder soort kantoorwerker en voor ieder soort kantoorfunctie is er wel een headset te vinden. Je moet tijdens de aanschaf ervan alleen wel denken aan twee richtlijnen, namelijk hoe je de headset wilt gebruiken en wat voor jou lekker zit. Zodra je dit allemaal op een rijtje hebt kun je de perfect passende headset vinden om nog tijden mee te werken.

Prijs headsets voor kantoor vergelijken

Ben je benieuwd naar de prijs van één of meerdere headsets voor kantoor? Vraag via onderstaande knop een vrijblijvende offerte aan en vergelijk de prijzen en modellen via onze partners.

Offerte headsets