Wat kost de schoonmaak van winkelramen?

Schoonmaak van winkelramen is een specialisme. Een ramenwasser kan dat uitstekend voor je uitvoeren, zodat je klanten altijd door schone ramen naar tentoongestelde producten kunnen kijken. Maar wat kost het schoonmaken van vitrines en winkelramen?

Schoonmaak van winkelramen door een ramenwasser

Voor bedrijven met een grote showroom en voor winkels is de schoonmaak van winkelramen door een ramenwasser een dienst, die met aandacht moet worden ingehuurd. Door hier voldoende tijd aan te besteden zal je altijd beschikken over schone winkelramen, zodat je producten op een zo goed mogelijke manier kunnen worden geëtaleerd. Een ramenwasser kan niet alleen de winkelramen en het glas van een showroom schoonmaken. Ook glazen afschermingen van roltrappen, glazen balustrades, winkeldeuren, glazen spatwanden, glazen vloeren en trappen, vitrines, lichtstraten en glazen koepels kunnen door deze vakmensen op een deskundige manier worden gereinigd. Het glasoppervlak zal dan niet meer worden ontsierd door vlekken. Het is afhankelijk van de manier waarop de glazen voorwerpen worden gebruikt met welke frequentie het nodig is om de ramenwasser in te schakelen.

Offerte ramenwassen

Hoe vaak is schoonmaak van vitrines nodig?

Het is het beste door de opdrachtgever in te schatten hoe vaak het nodig is om de schoonmaak van winkelramen te laten plaatsvinden. Dat is afhankelijk van de locatie van het pand en van de vervuiling. Een showroom met glazen ramen, waar auto’s tentoon worden gesteld, zal alleen vuil worden door de weersomstandigheden. De vervuiling bestaat vooral uit zand, dat tegen het glas aanwaait of met regenwater op het glas terecht komt. Het volstaat bij zo’n showroom om de ramen elke week een keer te laten reinigen door een ramenwasser. De ramen van een winkel, waar artikelen in tentoon worden gesteld die door veel mensen bekeken worden, worden vooral vuil door het vet van de vingers van het publiek. Als er veel publiek bij de winkel komt, zal het nodig zijn om de schoonmaak van winkelramen dagelijks te laten uitvoeren. Voor het reinigen van vet van winkelramen kan het beste een vakman worden ingeschakeld. Die heeft de juiste middelen om de ramen snel schoon te maken.

Eigen personeel inzetten voor de schoonmaak van winkelramen

Vooral bij winkels komt het regelmatig voor dat wordt bespaard op de kosten van een ramenwasser door het eigen personeel opdracht te geven de schoonmaak van winkelramen te doen. Dat is niet verstandig. Een ramenwasser kan de schoonmaak van winkelramen veel sneller uitvoeren dan iemand die daar niet in is gespecialiseerd. Hij beschikt over de juiste gereedschappen en de juiste schoonmaakmiddelen. Vooral als er veel vuil op de ramen zit zal een ramenwasser zijn geld meer dan waard zijn. Voor het eigen personeel van de winkel is het ook beter als de schoonmaak van winkelramen wordt uitbesteed aan een professionele schoonmaker. Winkelpersoneel vindt het ramen lappen meestal een erg vervelend klusje. Er zal dus gemakkelijk ontevredenheid ontstaan. Ook is de kans op ongelukken groter dan de schoonmaak van winkelramen niet door een professionele ramenwasser wordt gedaan.

Offerte ramenwassen

De prijs van de schoonmaak van winkelramen

Hoeveel de schoonmaak van winkelramen kost is niet goed in te schatten. Dat is afhankelijk van de frequentie waarmee de ramen worden gewassen en van de gemiddelde vervuilingsgraad. Bij particuliere woningen bestaan er wel richtprijzen. Die zijn gebaseerd op het type woning. Op basis daarvan wordt een gemiddeld glasoppervlak berekend. Het wassen van de ramen van een rijtjeshuis kost circa € 18,00, een twee-onder-een-kap woning kost ongeveer € 25,00 en voor het ramen wassen van een vrijstaande woning ben je per wasbeurt tussen € 35,00 en € 45,00 kwijt. Voor speciale constructies worden toeslagen berekend. Dat is ook bij schoonmaak van glas bij bedrijven het geval. Bij koepels en lichtstraten geldt een toeslag, evenals bij ramen die heel moeilijk te bereiken zijn. Ook voor ramen zijn die verdeeld zijn in kleine stukjes glas, zoals bij glas in lood, zal er extra moeten worden betaald.

Een contract afsluiten

Omdat het best moeilijk is om in te schatten hoe vaak de schoonmaak van winkelramen plaats moet vinden en hoeveel werk het is om de ramen schoon te krijgen, kun je dat het beste aan een aantal ramenwassers vragen. De beste manier om dat te doen is foto’s te sturen van de winkelramen en de andere glazen objecten die schoon moeten worden gemaakt. Als de ramenwassers de schoonmaak van winkelramen van jouw bedrijfspand willen aannemen, zullen zij een afspraak maken om te komen kijken. Tijdens die bezichtiging maken ze een inschatting van de tijd die ze kwijt zijn met het wassen en van de complexiteit van de werkzaamheden. Vervolgens sturen ze een offerte met een prijs en een advies over de manier en frequentie van de schoonmaakwerkzaamheden.

Offerte ramenwassen