Hoe vind je een goedkope energieleverancier voor jouw onderneming?

Hoe weet je of jouw energieleverancier wel de goedkoopste is? Dit is makkelijker dan je in eerste instantie zou denken.

Energie is één van de zaken waar je altijd mee te maken hebt. Gas en elektriciteit heb je nu eenmaal nodig om goed te kunnen leven. Helaas zorgt dit er ook voor dat de energiekosten één van de vaste lasten zijn, en deze vaak dan ook hoger uitvallen dan je verwachtte of hoopte. Nu zijn er verschillende energieleveranciers, dus wil je wel zitten bij de leverancier waar je de beste kwaliteit krijgt voor de laagste prijs.

Energie is energie

Je betaalt de energieleverancier geld om gebruik te kunnen maken van energie als gas en elektriciteit. Dit heb je nodig om bijvoorbeeld te koken, het licht aan te kunnen doen in een donkere kamer of je elektronische apparaten aan te kunnen sluiten of op te kunnen laden. Nu zijn er tientallen energieleveranciers, maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: het product/dienst dat ze leveren. Overal is energie hetzelfde. Zo zit er niet meer volt in de stroom die Engie aanbiedt dan Eneco. Nu zijn er wel energieleveranciers die hun energie opwekken op duurzame manieren, zoals via zonnepanelen en/of windmolens, maar in het gebruik van je energie merk je daar geen verschil in. Toch betaal je bij de ene aanbieder een hoger bedrag dan bij de concurrent, vaak ook zonder dat je het misschien doorhebt. Hierdoor kunnen je vaste lasten hoger liggen dan nodig is, waarom ook besparen op de energiekosten vaak één van de eerste punten op het lijstje is als je wilt bezuinigen. Maar hoe weet je of je bij een goedkope of dure energieleverancier zit?

Offerte energie voor bedrijven

Energie vergelijken en nog eens vergelijken

Je kunt de prijzen van energieleveranciers heel gemakkelijk met elkaar vergelijken. Dit kun je doen door zelf op de websites van de leveranciers te kijken of te bellen met de klantenservice, maar het kan veel makkelijker. Zo wordt je de laatste jaren overspoelt met online vergelijkingssites op het gebied van energieleverancier. Ze zijn bijna niet meer weg te denken uit het online zoekresultaten. Hier kun je goed zien wat voor jouw huishouden of onderneming de goedkoopste prijzen zijn voor energie en welke leveranciers deze prijzen aanbieden. Het voordeel hierbij is dat je alle leveranciers overzichtelijk bij elkaar hebt staan, zodat je niet pagina na pagina hoeft af te struinen om te zien wat de prijzen zijn en dat je ze zelf ergens moet noteren.

Mocht je het juiste aanbod gevonden hebben op het gebied van energie voor de beste prijs? Dan kun je via de vergelijkingssite direct doorgestuurd worden naar de offerte. Sommige vergelijkingssites hebben een knop bij het aanbod zitten waardoor je meteen kunt overstappen. Hierdoor hoef je niet alsnog de hele website van de aanbieder te doorzoeken op zoek naar dit zelfde aanbod. Met een paar drukken op een website kun je dus al snel zien waar je het goedkoopst uit bent.

Offerte energie voor bedrijven

Acties en aanbiedingen

Vooral voor de reguliere pakketten is het zoeken via een vergelijkingssite ideaal. Maar vergeet niet dat een heleboel verkopers en dienstverleners gebruikmaken van acties en promoties, en energieleveranciers zijn hierin geen uitzondering. Het kan gebeuren dat een aanbieder zijn prijzen “tijdelijk” naar beneden gooit. Zo bieden sommige leveranciers gratis elektriciteit en / of aardgas aan of krijg je een korting op elektriciteit in de vorm van een welkomstkorting. Hierdoor kunnen de tarieven opeens lager liggen dan die van de concurrent, terwijl die voor de actie juist erboven zaten.

Vooral tegen het einde van het jaar moet je rekening houden met acties. Het is bijna traditie geworden dat je in december naast reclames voor Kerst, Oudejaar en Nieuwjaar, commercials langs ziet komen voor het overstappen naar een andere leverancier. Dit komt omdat dan de nieuwe prijzen voor het aankomende jaar bekend zijn. Energieleveranciers doen vaak mee tijdens deze tijd van het jaar, waardoor deze periode vaak de piek is van het wisselen van leverancier. Vaak zijn deze aanbiedingen een stuk beter dan de gewone prijzen, maar blijf toch alert of dit ook wel echt zo is en dat je niet sowieso al minder betaalde dan bij deze actie.

Wie biedt de goedkoopste stroom aan?

Indien je de prijs van elektriciteit wenst te vergelijken, dan kan je via onze website een gratis analyse aanvragen van jouw huidig verbruik, alsook het advies krijgen wie momenteel de goedkoopste elektriciteitsleverancier is. Deze aanvraag is gratis en vrijblijvend.

Offerte energie voor bedrijven