Epoxy gietvloeren: Voordelen als magazijnvloer + Prijs

Epoxy gietvloeren zijn de perfecte keuze voor het afwerken en beschermen van magazijn- en werkplaatsvloeren in fabrieken. Deze vloersystemen bestaan uit verschillende lagen epoxyhars die op de ondervloer worden gegoten en uitharden tot een sterke, naadloze en duurzame vloer. In dit artikel zullen we bespreken wat epoxy gietvloeren zijn, welke voordelen ze bieden, hoe ze kunnen worden afgewerkt en wat de prijzen per vierkante meter zijn.

Wat is een epoxy magazijnvloer?

Epoxy gietvloeren zijn vloersystemen die bestaan uit twee componenten: epoxyhars en een harder. Wanneer deze twee componenten worden gemengd, ontstaat er een chemische reactie die leidt tot een sterke en duurzame bedrijfsvloer. Omdat epoxyhars in vloeibare vorm is, kan het gemakkelijk op de ondervloer worden gegoten en verspreid met een roller. Hierdoor ontstaat een naadloze afwerking zonder naden of voegen.

Offerte gietvloer

Voordelen van een epoxy gietvloer

Epoxy gietvloeren bieden verschillende voordelen als magazijnvloer en werkplaatsomgevingen, zoals:

 • Sterkte en duurzaamheid: Epoxy is een zeer sterk materiaal dat bestand is tegen zware belasting, slijtage en chemicaliën. Dit maakt het perfect voor magazijnen en werkplaatsen waar veel wordt gelopen en gereden met zware voertuigen.
 • Naadloze afwerking: Een naadloze vloer is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook hygiënischer en gemakkelijker te onderhouden. Vuil en stof kunnen zich niet ophopen in naden of voegen, waardoor de vloer gemakkelijk schoon te maken is.
 • Veiligheid: Epoxy gietvloeren zijn slipvast en bieden een goede grip voor voetgangers en voertuigen. Dit vermindert het risico op ongelukken in magazijnen en werkplaatsen.
 • Chemische bestendigheid: Epoxy is bestand tegen chemicaliën zoals olie, vet en zuren. Hierdoor blijft de vloer in goede staat, zelfs in omgevingen waar deze vaak mee in aanraking komen.
 • Aanpasbaarheid: Epoxy kan worden afgewerkt met verschillende kleuren, patronen en texturen. Dit maakt het mogelijk om de vloer aan te passen aan de stijl en behoeften van een magazijn of werkplaats. Ook kunnen er markeringen en pictogrammen worden aangebracht om de veiligheid te bevorderen.
Voorbeeld epoxy gietvloer garage werkplaats
Voorbeeld epoxy gietvloer garage werkplaats

Toepassingen

Gietvloeren zijn bijzonder veelzijdig en vinden toepassing in diverse industrieën. Hier zijn een paar voorbeelden van waar deze vloeren bijzonder nuttig zijn:

 • Magazijnen en Distributiecentra: Ze bieden een hoge weerstand tegen zwaar voet- en voertuigverkeer. De vloeren zijn ook bestand tegen de impact van vallende voorwerpen en kunnen worden gemarkeerd voor een betere organisatie en veiligheid.
 • Werkplaatsen: In deze omgevingen, waar zware machines vaak worden gebruikt, biedt een epoxy gietvloer een duurzame en veilige oplossing die bestand is tegen olie, vet en andere chemicaliën.
 • Productiefaciliteiten: Epoxy gietvloeren zijn bestand tegen de zware omstandigheden die vaak aanwezig zijn in productieomgevingen, inclusief blootstelling aan chemische stoffen en zware mechanische belasting.
 • Garages en Autowerkplaatsen: De chemische bestendigheid van epoxy maakt het ideaal voor garages en autowerkplaatsen, waar de vloer vaak wordt blootgesteld aan olie en andere vloeistoffen.
 • Voedingsindustrie: Vanwege hun naadloze afwerking en gemakkelijke onderhoud, zijn epoxy gietvloeren een populaire keuze in de voedingsindustrie, waar hygiëne van het grootste belang is.

Offerte gietvloer

Afwerkingsopties magazijnvloeren

Naast de functionele voordelen, biedt een epoxy gietvloer ook verschillende afwerkingsopties. De vloer kan bijvoorbeeld worden afgewerkt met een extra coatinglaag of toplaag om de vloer nog sterker te maken en extra bescherming te bieden. Ook kan er anti-slip worden toegevoegd voor extra veiligheid of door middel van ingestrooide flakes de vloer decoratiever gemaakt worden.

Daarnaast is het mogelijk om verschillende kleuren, patronen of zelfs bedrijfslogo’s in de vloer te verwerken. Dit geeft de vloer niet alleen een persoonlijk tintje, maar kan ook helpen bij het creëren van verschillende zones in een magazijn of werkplaats.

Voorbeeld glanzende en hygiënische epoxy magazijnvloer
Voorbeeld glanzende en hygiënische epoxy magazijnvloer

Plaatsing epoxy gietvloeren

Hoe wordt een epoxy gietvloer op een betonvloer geplaatst?
Het plaatsen van een epoxy gietvloer op een betonvloer is een proces dat bestaat uit verschillende stappen. Hier is een stapsgewijs overzicht van hoe het proces doorgaans verloopt:

 • Voorbereiding van de ondergrond: De bestaande betonvloer moet schoon, droog en vrij van vet, olie of andere substanties zijn. Indien nodig, wordt de vloer geschuurd om een goede hechting met de epoxy te garanderen.
 • Primer aanbrengen: Een primer wordt op de vloer aangebracht om de hechting tussen de betonvloer en de epoxyhars te verbeteren. De primer zorgt ook voor extra kracht en duurzaamheid.
 • Mengen van de epoxy: De epoxyhars en de harder worden in de juiste verhoudingen gemengd. Dit moet zorgvuldig gebeuren om ervoor te zorgen dat de epoxy correct uithardt.
 • Epoxy aanbrengen: Het epoxy mengsel wordt over de betonvloer gegoten en verspreid met een roller. Dit moet gelijkmatig gebeuren om een naadloze afwerking te garanderen.
 • Uitharden: De epoxy moet volledig uitharden voordat erop gelopen of gereden kan worden. Dit kan enkele dagen duren, afhankelijk van de specifieke producten die worden gebruikt.
 • Afwerking: Na het uitharden kan de vloer worden afgewerkt met extra coatings, kleuren of motieven naar keuze. Dit kan helpen bij het creëren van verschillende zones in een magazijn of werkplaats en kan bijdragen aan de veiligheid en organisatie.

Het is belangrijk om op te merken dat het aanbrengen van een epoxy gietvloer een zorgvuldig en nauwkeurig proces is dat het beste kan worden overgelaten aan professionals. Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op het eindresultaat, zoals de kwaliteit van de ondergrond, de mengverhoudingen van de epoxy, de applicatietechnieken en de omgevingstemperatuur en vochtigheid tijdens het aanbrengen en uitharden.

Prijs epoxy gietvloer per vierkante meter

De prijs voor een epoxy gietvloer is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het te bedekken oppervlak, de staat van de ondervloer en de gekozen afwerkingsopties. Over het algemeen liggen de prijzen voor een epoxy gietvloer tussen €70 en €110 per vierkante meter, geplaatst door een gietvloer-expert.

Conclusie

Magazijnvloeren afgewerkt met epoxy gietvloeren zijn een uitstekende keuze voor loodsen en werkplaatsen in fabrieken vanwege hun sterke, duurzame en veilige eigenschappen. Ze bieden ook verschillende mogelijkheden voor afwerking en personalisatie. Hoewel de prijzen per vierkante meter kunnen variëren, is de investering in een epoxy gietvloer het zeker waard in termen van functionaliteit en lange levensduur. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie en prijzen van epoxy gietvloeren en om te bepalen of het de juiste keuze is voor jouw atelier, loods, magazijn of werkplaats.

Offerte gietvloer