Woning of bedrijf beveiligen?

Wat kost camerabewaking?

Vergelijk hier camerabewaking offertes

Gratis en vrijblijvend

Je prijsaanvraag is 100% gratis en vrijblijvend, je verbindt je tot niks.

De beste installateurs

Ontvang via 1 aanvraag tot 4 offertes van betrouwbare installateurs uit je buurt.

Bespaar tijd & geld

Je bespaart geld en tijd dankzij het snel vergelijken van de offertes.

Schrik ongewenste bezoekers af met een beveiligingscamera. Het laten plaatsen van camerabewaking zal dieven of ongewenste bezoekers afschrikken. Er zijn tal van soorten beveiligingscamera’s verkrijgbaar. Zowel draadloze IP-camera’s als analoge camerabewaking ( CCVT ). Het voordeel van een digitale camera is dat alle beelden opgenomen kunnen worden op een recorder. Een digitale IP camera laten installeren laat je het best over aan een erkende installateur, gespecialiseerd in bewaking en beveiliging.

Tegenwoordig worden de nieuwste modellen geleverd met IP bewakingscamera’s waarbij de beelden van op afstand kunnen bekeken worden op de computer, laptop, ipad of smartphone. Digitale bewakingscamera’s worden naast particuliere thuisinstallaties ook toegepast en geplaatst bij professionelen zoals grote- en middelgrote bedrijven, KMO’s of zelfstandigen. Camerabewaking meestal is een onderdeel van een alarmsysteem en een alarmcentrale.

Uw huis laten beveiligen of camerabeveiling laten installeren voor een bedrijf, hal, parking, winkel, toonzaal, opslagplaats, loods…? Een degelijke bewaking helpt preventief tegen brand, diefstal, inbraak en vandalisme. Tevens is er belastingsvermindering te verkrijgen of subsidie in de vorm van fiscaal voordeel op videobewaking.

Wie plaatst de beste bewakingscamera's?

Start vandaag nog je aanvraag en vergelijk !

 • IP bewakingscamera
 • Draadloze camera
 • Bewakingscamera kopen
 • Installatie bewakingscamera
 • Parking bewaking
 • Toegang camerabewaking
 • Analoge camera
 • Bedraad camerasysteem
 • WIFI bewakingscamera

In 3 stappen prijzen vergelijken

 • 1

  Vraag een offerte aan

 • 2

  Je ontvangt tot 4 offertes terug

 • 3

  Je doet de beste deal

Camerabewaking speelt een cruciale rol in het handhaven van veiligheid en het bewaken van eigendommen. Met de voortdurende technologische vooruitgang zijn er diverse soorten camera’s beschikbaar, elk met unieke kenmerken en toepassingen. Dit artikel biedt een overzicht van de verschillende soorten camera’s, hun toepassingen en richtprijzen voor installatie door een vakman.

Soorten bewakingsscamera’s

 1. Dome bewakingscamera
  Deze camera’s hebben een bolvormige behuizing en zijn ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik. Het ontwerp maakt ze minder opvallend en vaak moeilijk te manipuleren.
 2. Bullet camera
  Langwerpig van vorm en ontworpen voor buitengebruik. Ze zijn zichtbaar en kunnen vaak een afschrikkend effect hebben.
 3. Pan-Tilt-Zoom (PTZ) Camera’s
  Deze camera’s bieden de mogelijkheid om te draaien, kantelen en zoomen voor een flexibele dekking van het gebied. Ideaal voor grotere ruimtes waar dynamische bewaking vereist is.
 4. IP-camera’s
  Zowel vaste als draadloze camera’s gebruiken het internetprotocol voor gegevensoverdracht. Bieden vaak hogere resoluties en kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in netwerken.
 5. Infrarood camerabewaking
  Een infrarood bewakingscamera gebruikt onzichtbare infraroodstraling om beelden in het donker vast te leggen, waardoor het geschikt is voor nachtbewaking.

Toepassing bewakingscamera’s

 1. Woning beveiligen
  Camerabewaking zorgt voor een geruststellend gevoel en kan worden gebruikt om inbraak en diefstal te voorkomen.
 2. Bedrijfsbeveiliging
  Essentieel voor het bewaken van bedrijfsgebouwen, magazijnen en kantoren om de veiligheid van werknemers en eigendommen te waarborgen.
 3. Verkeerstoezicht
  Camera’s worden ingezet voor verkeersmonitoring en handhaving van verkeersregels.
 4. Openbare ruimtes
  Stadscentra, parken en andere openbare plaatsen worden vaak voorzien van camerabewaking om de veiligheid van burgers te waarborgen.

Richtprijs installatie camerabewaking

De kosten voor de installatie van een camerabewakingssysteem variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type camera, de complexiteit van de installatie, de gewenste functies en het aantal.

 • Basisinstallatie
  Voor een eenvoudig systeem met één of twee camera’s kan de basisinstallatie variëren tussen €500 en €1.500.
 • Uitgebreide installatie
  Systemen met meerdere camera’s, geavanceerde functies en integratie met andere beveiligingssystemen kunnen kosten tussen €2.000 en €5.000.
 • Professionele installatie
  Installatie door een vakman kan extra kosten met zich meebrengen, variërend van €500 tot €1.000, afhankelijk van de complexiteit van het project.

Conclusie

Camerabewaking is een effectieve manier om eigendommen te beveiligen en de algehele veiligheid te verbeteren. Met een breed scala aan camera’s en toepassingen is het belangrijk om een systeem te kiezen dat past bij de specifieke behoeften van de gebruiker. Bij het overwegen van de installatiekosten is het aan te raden om professioneel advies in te winnen en offertes te vergelijken om een weloverwogen beslissing te nemen.

Tevreden gebruikers

Om de toegang van ons hotel in de gaten te houden, zochten wij een camerasysteem. Via LeadAngels konden we snel de prijzen vergelijken.

Erik & Els

B&B uitbaters uit Lommel

Om ons wagenpark te bewaken, zochten we een installateur van camerabewaking. Via LeadAngels mochten we 3 bedrijven vergelijken en de beste prijs/kwaliteit ontdekken.

Joris

Uit Boom

Na mijn aanvraag kreeg ik al snel contact met een aantal professionele CCVT installateurs. De offertes waren heel duidelijk, vergelijken was kinderspel.

Inge

Uit Denderleeuw