Op zoek naar een tuinman?

Wat kost tuinonderhoud?

Wie is de goedkoopste hovenier?

Vergelijk hier tuinonderhoud offertes

Gratis en vrijblijvend

Je prijsaanvraag is 100% gratis en vrijblijvend, je verbindt je tot niks.

De beste tuinmannen

Ontvang via 1 aanvraag tot 4 offertes van de beste tuinmannen uit je buurt.

Bespaar tijd & geld

Je bespaart geld en tijd dankzij het snel vergelijken van de offertes.

Een tuinman staat in om ziektes, ongedierte, plagen… op planten, hagen gazon op te sporen om alles in gezonde staat te houden. Denk bijvoorbeeld aan mollen in de tuin. Hiervoor bestaan speciale technieken om ze te verjagen. Het gazon onderhouden en zaaien is een periodieke klus waarbij je goede kennis nodig hebt wanneer wat uit te voeren. Een goede hovenier zorgt voor een mooi effen gazon en een gezonde grasmat door regelmatig gras maaien of gras afrijden, oneffenheden weg te werken, plekken waar geen gras groeit aan te pakken én door gepast jouw gazon te bemesten met organische meststoffen. Hij zorgt elk jaar voor mooi groen gras.

Een belangrijke taak van de tuinman is het wieden van onkruid in grachten, borders en gazon. Niet alleen manueel onkruid verdelgen met bijvoorbeeld een zeis of graskantmaaier helpt, ook het bestrijden van onkruid met milieuvriendelijke onkruidverdelgers helpt. De tuinman ziet het verschil tussen onkruid en kruiden die gebruikt kunnen worden in de keuken of in de moestuin. Onkruid is een periodieke taak voor het onderhouden van een tuin waardoor uw grasmat in perfecte staat verkeert. Wilde grassen die groeien tussen uw gazon moeten ook manueel verwijderd worden. Ook onkruid dat groeit tussen klinkers, tegels en bestrating in de tuin worden door de tuinman vernietigt.

Het onderhouden van de moestuin is ook een veel voorkomende taak van een tuinman. Het periodiek onderhoud van de oprit, terras, tuinpaden en de tuinmeubelen kunnen tot de taken van de hovenier behoren. Je spreekt het best goed af met hem welke taken hij dient uit te voeren. De tuinman kan ook instaan tot het (ver)planten en verplaatsen van planten en bomen, verpotten van planten en bloemen… Een paar keer in het jaar kan de tuinman ook instaan voor het gras verticuteren een verticuteermachine zodoende het gras voldoende belucht wordt. Alsook worden tijdens het verticuteren mos is het gras verwijdert.

Bomen snoeien, struiken snoeien… behoren ook tot de taak van een tuinman. Het vellen van bomen en en het verwijderen van zieke bomen of het uitfrezen van boomstronken is geen onbelangrijke taak. Ook het snoeien en scheren van hagen zoals beukenhaag, vormsnoeien van coniferen… mag zeker en vast niet vergeten worden. Ook het onderhouden en snoeien van buxus, snoeien van taxushaag… maakt van een tuin een echt paradijs. Of je nu een tuinman voor een grote tuin zoekt of iemand voor het onderhoud van een kleine stadstuin.

 • Gazononderhoud
 • Bomen snoeien
 • Gras verticuteren
 • Gazons bemesten
 • Gras afrijden
 • Hagen snoeien
 • Onderhoud borders
 • Onkruid wieden
 • Taxus & Buxus snoeien
 • Terras reinigen
 • Groenaanleg
 • Bomen vellen

Wie is de goedkoopste hovenier uit je buurt?

Start vandaag nog je aanvraag en vergelijk !

In 3 stappen prijzen vergelijken

 • 1

  Vraag een offerte aan

 • 2

  Je ontvangt tot 4 offertes terug

 • 3

  Je doet de beste deal

Allle onderhoudswerken in de tuin

Tevreden gebruikers

Voor onze B&B zochten we een tuinman voor het onderhoud van ons gazon. Via LeadAngels konden we snel de prijzen vergelijken.

Didier & Chantzal

B&B uitbaters uit Tienen

We zochten een hovenier voor het periodiek onderhoud van onze tuin. Via LeadAngels mochten we 3 offertes van hoveniers ontvazngen en de beste prijs/kwaliteit ontdekken.

Jacques

Uit Mechelen

Na mijn aanvraag kreeg ik al snel contact met een aantal professionele tuinmannen. De offertes waren heel duidelijk, vergelijken was kinderspel.

Lucy

Uit Wachteke