Energie opslaan?

Wat kost batterijopslag?

Vergelijk hier batterij offertes

Gratis en vrijblijvend

Je prijsaanvraag is 100% gratis en vrijblijvend, je verbindt je tot niks.

De beste installateurs

Ontvang via 1 aanvraag tot 4 offertes van betrouwbare installateurs uit je buurt.

Bespaar tijd & geld

Je bespaart geld en tijd dankzij het snel vergelijken van de offertes.

 • Loodzuurbatterijen
 • Lithium Ion batterijen
 • Zoutwaterbatterijen
 • Thuisbatterij voor zonnepanelen
 • Thuisbatterij voor energieopslag
 • Thuisbatterij voor elektrische wagen
 • Thuisbatterij opslag zonne-energie
 • Thuisbatterij voor off-grid
 • Thuisbatterij prijs vergelijken

Wie plaatst de beste thuisbatterijen?

Start vandaag nog je aanvraag en vergelijk !

In 3 stappen prijzen vergelijken

 • 1

  Vraag een offerte aan

 • 2

  Je ontvangt tot 4 offertes terug

 • 3

  Je doet de beste deal

Types thuisbatterijen

Batterijopslag

De evolutie van hernieuwbare energiebronnen en de groeiende interesse in duurzaamheid hebben geleid tot innovatieve oplossingen voor energieopslag. In het bijzonder heeft batterijopslag van elektriciteit zich ontwikkeld als een veelbelovende technologie, zowel voor particulieren als voor KMO’s en bedrijven. We geven de voordelen van thuisbatterijen en batterijopslag voor zakelijke toepassingen.

Thuisbatterijen: Onafhankelijkheid in energievoorziening

Met de toenemende installatie van zonnepanelen op particuliere woningen groeit ook de behoefte aan een efficiënte manier om de geproduceerde energie op te slaan voor gebruik wanneer de zon niet schijnt. Thuisbatterijen bieden een slimme oplossing voor dit vraagstuk.

 • Zelfvoorzienendheid: Thuisbatterijen stellen huiseigenaren in staat om overdag overtollige zonne-energie op te slaan, zodat deze ‘s avonds en ‘s nachts gebruikt kan worden. Dit vergroot de onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet en vermindert de afhankelijkheid van traditionele energiebronnen.
 • Energieopslag voor noodgevallen: In geval van stroomuitval kunnen thuisbatterijen fungeren als noodstroomvoorziening, waardoor essentiële apparaten blijven werken. Dit is niet alleen handig voor het dagelijkse comfort, maar ook voor situaties waarin betrouwbare energievoorziening van vitaal belang is.
 • Financiële voordelen: Door energie op te slaan wanneer de vraag laag is en deze te gebruiken tijdens piekuren, kunnen huiseigenaren profiteren van tariefverschillen en hun energiekosten verlagen. Bovendien kunnen sommige regio’s financiële incentives bieden voor het gebruik van thuisbatterijen.

Batterijopslag voor KMO’s en Bedrijven: Efficiëntie en duurzaamheid

Naast particuliere toepassingen heeft batterijopslag ook aanzienlijke voordelen voor kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) en grote bedrijven.

 • Energie-efficiëntie: Voor bedrijven met fluctuerende energiebehoeften kan batterijopslag helpen om energiepieken op te vangen en de totale energiekosten te verlagen. Het stelt bedrijven in staat om hun eigen energie te beheren en onafhankelijkheid te vergroten.
 • Noodstroomvoorziening: In sectoren waar continuïteit cruciaal is, zoals datacenters of productiebedrijven, kan batterijopslag fungeren als een betrouwbare back-up tijdens stroomstoringen. Dit minimaliseert stilstandtijd en beschermt gevoelige apparatuur.
 • Netstabiliteit: Bedrijven kunnen bijdragen aan de stabiliteit van het elektriciteitsnet door overtollige energie op te slaan en terug te leveren wanneer dat nodig is. Dit draagt bij aan een veerkrachtiger en efficiënter elektriciteitsnet.

Conclusie

De opkomst van batterijopslag markeert een belangrijke stap in de richting van een duurzamere en efficiëntere energievoorziening, zowel voor particulieren als voor bedrijven. Thuisbatterijen bieden huiseigenaren de mogelijkheid om zelfvoorzienend te zijn en te profiteren van hun eigen groene energieproductie. Voor KMO’s en bedrijven biedt batterijopslag een scala aan voordelen, waaronder kostenefficiëntie, betrouwbaarheid en bijdragen aan een stabiel elektriciteitsnet. Met voortdurende technologische vooruitgang zal batterijopslag ongetwijfeld een centrale rol spelen in de toekomst van duurzame energie.

Tevreden gebruikers

Voor de opslag van energie van onze zonnepanelen zochten we een thuisbatterij. Via LeadAngels konden we snel de prijzen vergelijken.

Erik & Els

B&B uitbaters uit Voeren

Onze elektrische wagens opladen. Via LeadAngels mochten we 3 bedrijven vergelijken en de beste prijs/kwaliteit ontdekken.

Joris

Uit Jabbeke

Na mijn aanvraag kreeg ik al snel contact met een aantal professionele installateurs. De offertes waren heel duidelijk, vergelijken was kinderspel.

Inge

Uit Zwalm